HomeHL-9Ποινή φυλάκισης στον ναυτικό που αρνήθηκε τη συμμετοχή σε ΝΑΤΟική άκηση

Ποινή φυλάκισης στον ναυτικό που αρνήθηκε τη συμμετοχή σε ΝΑΤΟική άκηση

Κλήθηκε χθες σε απολογία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης ο Κρητικός ναύτης, Σταύρος Παπαδάκης που είχε αρνηθεί την συμμετοχή του σε ΝΑΤΟική άσκηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, ο Σταύρος Παπαδάκης τον περασμένο Νοέμβριο βγήκε στην αναφορά της φρεγάτας «Ναβαρίνον» όπου υπηρετούσε ως Δίοπος Μηχανικός – Τ/ΜΗΧ, και δήλωσε τη διαφωνία του στη συμμετοχή του πλοίου στη ΝΑΤΟική άσκηση «Sea Guardian» στην Ανατολική Μεσόγειο, κλήθηκε χτες σε απολογία και τιμωρήθηκε με φυλάκιση, με το πρόσχημα ότι έκανε γνωστή στο λαό την αντίθεσή του!

Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί η απόσπαση του ναύτη σε άλλο πλοίο, προφανώς επειδή η διοίκηση δεν τον ήθελε «μέσα στα πόδια της» όσο το πλοίο συμμετείχε στη ΝΑΤΟική αποστολή, κίνηση που ξεσήκωσε κύμα αλληλεγγύης από σωματεία, φορείς, απόστρατους και άλλους στρατευμένους.

Εργατικά σωματεία καταγγέλλουν την κυβέρνηση

Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει το σοβαρό περιστατικό σημειώνοντας ότι «πράξεις σαν κι αυτή συνδέονται με τη γενικότερη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία από τη μία καλεί στελέχη της Χρυσής Αυγής σε εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και από την άλλη καλεί σε διάφορα «αντιφασιστικά» μέτωπα. Καμία ανοχή στους φασίστες και στις εγκληματικές ιδέες και πράξεις τους. Οταν οι λαοί θέλουν, μπορούν να τσακίσουν το φασισμό, όπως το έχουν κάνει ξανά στην Ιστορία, να θάψουν τους φασίστες κάτω από τα ερείπια του Ράιχσταγκ υψώνοντας την κόκκινη σημαία».

Τη στάση του φαντάρου χαιρετίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ και σημειώνουν: «Οι απόγονοι του ναζισμού που θέλουν να μπολιάσουν τις συνειδήσεις των φαντάρων με φασιστικές ιδέες βρίσκουν έδαφος από τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των άλλων πολιτικών δυνάμεων του κεφαλαίου, για την υποταγή στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς όπου συμμετέχει η χώρα μας και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που οξύνονται στην περιοχή μας. Καλούμε τα σωματεία, τους ναυτεργάτες να καταγγείλουν το φασιστικό γεγονός στο στρατόπεδο της Λέσβου, να καταδικάσουν και να απομονώσουν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής με τις εγκληματικές ιδέες και πράξεις τους».

Διαφήμιση
Διαφήμιση