HomeΕΛΛΑΔΑΧαρίτσης: Το άνοιγμα κάθε βιβλιοθήκης είναι μια νίκη κατά των fake news

Χαρίτσης: Το άνοιγμα κάθε βιβλιοθήκης είναι μια νίκη κατά των fake news

Στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης της Γενικής Γραμματείας Ισότητας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Το άνοιγμα κάθε βιβλιοθήκης είναι μια νίκη κατά των fake news που στην εποχή μας τείνουν να λάβουν χαρακτηριστικά επιδημίας», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, εγκαινιάζοντας απόψε το νέο χώρο που στεγάζεται πλέον η βιβλιοθήκη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, στην πλατεία Κοτζιά. Η βιβλιοθήκη αυτή έχει ιδρυθεί από το 1984 και όπως ανέφερε Γενική Γραμματέας Ισότητας, Φωτεινή Κούβελα, είναι η μοναδική σε όλη την Ελλάδα για θέματα ισότητας καθώς διαθέτει 19.000 τόμους, φυλλάδια και επιστημονικά συγγράμματα, ενώ ένα μεγάλο μέρος του υλικού της είναι ήδη ψηφιοποιημένο.

Ο κ. Χαρίτσης προανήγγειλε επίσης την κατάθεση τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, του νομοσχεδίου για θέματα ισότητας και ενίσχυσης της αντιπροσωπευτικότητας του γυναικείου φύλου. «Εμβληματική κορυφαία πρωτοβουλία της κυβέρνησης» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο αυτό η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία είπε ότι τα θέματα ισότητας δεν μπορούν να τίθενται στο πεδίο της κομματικής αντιπαράθεσης και αναμένει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο με ευρύτατη πλειοψηφία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην βιβλιοθήκη και με ανάρτησή του στο twitter, λίγο μετά την ολοκλήρωση των εγκαινίων.

«Μία μοναδική βιβλιοθήκη, πηγή πληροφόρησης για τους αγώνες των γυναικών & την ιστορία του γυναικείου κινήματος. Η ΓΓΙΦ συνδράμει αποφασιστικά στη διαμόρφωση μιας κουλτούρας χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς».

zougla.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση