HomeCity Guide«Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με άρωμα ’19!»

«Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με άρωμα ’19!»

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Tο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης κρατώντας τον μίτο από την περσινή χρονιά και τις 10 επετειακές εκδηλώσεις μετρά αντίστροφα μέχρι την έναρξη του καινούριου χρόνου με 10+1 γιορτινές δράσεις!

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00, «Μία ιστορία για έναν Άη Βασίλη», μία ταινία, για μικρούς και μεγάλους, για ένα απομακρυσμένο χωριό της Λαπωνίας και έναν Νικόλα που πηγαίνει από σπίτι σε σπίτι αφήνοντας μυστικά δώρα. Το τελευταίο εργαστήρι της χρονιάς στο Μουσείο «Aς Παίξουμε Σινεμά Fast Forward» της Βίκης Χρηστάκη, Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, ώρες 10:00-14:30, υπόσχεται μια ανατρεπτική πρωτοχρονιάτικη ταινία μικρού μήκους!

Afisa HRISTOUGENNA 2018.cdr

Στην εκπνοή της φετινής χρονιάς, το Σάββατο 29 Δεκέμβρη στις 11:00, ζωντανεύουν μέσα από τις αφηγήσεις παραμυθιών «Δώρα αγάπης γιορτινά» από την Ελεάνα Χατζάκη και τον μουσικό Αλέξανδρο Κανακάκη. Την ίδια ημέρα συστήνονται στο κοινό τα κρητικά προϊστορικά ελάφια, μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο παιχνίδι «Πάντα υπάρχει χρόνος!», που έζησαν πριν από 20.000 χρόνια κοσμώντας το κατάφυτο νησί της Κρήτης με τα παράξενα κέρατά τους!

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στις 11:00 οι διάδρομοι του Μουσείου θα μοσχοβολήσουν από τα Χριστουγεννιάτικα «Καλούδια», του τμήματος ζαχαροπλαστικής της Taste Αcademy, και θα αντηχήσουν γιορτινά Κάλαντα, από τη Χορωδία και την Ορχήστρα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού «Αρτεμισία». Το απόγευμα της ίδια μέρας προβάλλεται το ντοκιμαντέρ Το τελευταίο μας Tango σε παραγωγή του Βιμ Βέντερς, και η βραδιά κλείνει με χορό Tango με την ομάδα Tangoneón.

Το Μουσείο υποδέχεται το 2019 στις 5 Ιανουαρίου ώρα 20:00, μετά μουσικής, από την Μαρία Κώτη, τραγούδι-κρουστά, τον Δημήτρη Ζαχαριουδάκη, τραγούδι-κιθάρα, τον Χρήστο Λιάτη, τραγούδι-μπουζούκι και τον Γιάννη Χαρκούτση, κρουστά. Η Κάρμεν Ρουγγέρη στην αρχή του καινούριου χρόνου επιστρέφει στο Μουσείο στις 9 Ιανουαρίου στις 18:00 για να παρουσιάσει πρώτη φορά στην Κρήτη το παραμύθι της «Χένσελ και Γκρέτελ».

Διαφήμιση
Διαφήμιση