HomeΚΡΗΤΗΠαρέμβαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου για το εκκλησιαστικό ζήτημα

Παρέμβαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου για το εκκλησιαστικό ζήτημα

Μετά την ενημέρωση από εκπροσώπους της Εκκλησίας της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει το εκκλησιαστικό ζήτημα της Ελλάδος, το οποίο έχει απασχολήσει έντονα την Εκκλησία της Κρήτης, αλλά και την τοπική κοινωνία.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, σε έκτακτη Συνεδρίαση της, εξέτασε το σοβαρό αυτό ζήτημα της προτεινόμενης αναθεώρησης άρθρων του Ελληνικού Συντάγματος από την Κυβέρνηση και δηλώνοντας την αντίθεσή της στα όσα προβλέπει η συγκεκριμένη συμφωνία.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, έχοντας ενημερωθεί για το εν λόγω ζήτημα από τους εκπροσώπους της Εκκλησίας της Κρήτης, δηλώνει την συμπαράστασή του στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης, καλώντας τους συντάκτες της Συμφωνίας, να επανεξετάσουν σημαντικές πτυχές της πρότασης και που απαραιτήτως πρέπει να εξεταστούν απ’ όλους τους εκπροσώπους και τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας .

Επιβάλλεται όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, ώστε να διατυπωθεί μία πρόταση, που θα είναι υλοποιήσιμη, χωρίς να δημιουργεί τριγμούς στους κόλπους της Εκκλησίας.

Επίσης το ΕΚΗ αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο των κληρικών της Κρήτης κυρίως στα χρόνια της κρίσης, που καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα στο πλευρό των άπορων οικογενειών του νησιού και δηλώνει την συμπαράστασή τους στον αγώνα τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση