HomeHL-GreeceΚαμμένος: Ψηφίζουμε σήμερα τον προϋπολογισμό ενός ελεύθερου κράτους

Καμμένος: Ψηφίζουμε σήμερα τον προϋπολογισμό ενός ελεύθερου κράτους

«Η οικονομική κρίση ήταν μόνιμα και κρίση ηθικών αξιών»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την πατρίδα μας. Μια ημέρα που γίνεται πράξη μια δέσμευση απέναντι στο έθνος, απέναντι στους προγόνους μας αλλά και απέναντι στις πολιτικές μας δεσμεύσεις που αναλάβαμε πριν συγκροτήσουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», είπε ξεκινώντας την ομιλία του, στη Βουλή ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Ήταν μια δέσμευση που περιλαμβανόταν στην ιδρυτική διακήρυξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, να φτάσουμε στη συζήτηση ενός προϋπολογισμού που δεν κατέχεται από μνημόνια, ενός προϋπολογισμού που δεν θα υποδεικνύεται από τους πιστωτές, ενός προϋπολογισμού που θα ανακτά την εθνική κυριαρχία της χώρας», είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για να υπογραμμίσει ότι «σήμερα γίνεται πράξη αυτή η δέσμευση, καθώς είναι ο πρώτος προϋπολογισμός ενός ελεύθερου κράτους μετά από μια δεκαετή κρίση».

«Αλλά η οικονομική κρίση δεν ήταν η μόνη που έπληξε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Η οικονομική κρίση ήταν μόνιμα και κρίση ηθικών αξιών», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ για να υπογραμμίσει: «Ποτέ δεν ήταν οικονομικό το πλιάτσικο στον έρανο για τον καρκίνο από τον Ερυθρό Σταυρό, οι σκανδαλώδεις τροπολογίες προς όφελος των πολυεθνικών των φαρμάκων, τα δεκάδες εκατομμύρια μέσω των εικονικών τιμολογίων σε εκδότες και δημοσιογράφους της διαπλοκής για να σιωπούν και να συγκαλύπτουν, ενώ όλα αυτά ήταν χρήματα που έπρεπε να κατευθυνθούν στους πολίτες για τη δημόσια υγεία. Ποτέ δεν ήταν ζήτημα οικονομικό η υπερτιμολόγηση των δημοσίων έργων που τροφοδοτούσαν την αντιδημοκρατική διαπλοκή των βασικών μετόχων, βασικοί μέτοχοι που εξαφανίστηκαν τα χρόνια που εμείς είμαστε στην κυβέρνηση. Ποτέ δεν ήταν ζήτημα οικονομικό η διοχέτευση στο 4% των αιτούντων του 50% των χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΕ και του ΠΔΕ αποκλείοντας τους έντιμους επιχειρηματίες, βάζοντας έτσι βόμβα στα θεμέλια της ανάπτυξης και στον υγιή ανταγωνισμό».

Ο κ. Καμμένος είπε πως κάθε Έλληνας πολίτης πρέπει να αντιληφθεί ότι «αυτός που συμμετέχει σε συμμορίες κατασπατάλησης ευρωπαϊκών πόρων, δεν θα επενδύσει ούτε ένα ευρώ στην ευρωπαϊκή οικονομία». Είπε ακόμη πως «μέρος αυτής της ανηθικότητας ήταν το γεγονός ότι κάποιοι στέρησαν χρήματα από την εθνική άμυνα για να τα βάλουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς στην Ελβετία», λογαριασμούς που αποκαλύπτονται σήμερα, με τη συμβολή αυτής της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατήγγειλε ότι επί δεκαετίες, όποιος τολμούσε να αντιδράσει, γινόταν στόχος μέσα από δημοσιογραφικούς οργανισμούς που τρέφονταν παρανόμως με τραπεζικά δάνεια.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση