HomeHL-GreeceΓεροβασίλη: Στη δημοκρατία οι εκρηκτικοί μηχανισμοί δεν έχουν χώρο

Γεροβασίλη: Στη δημοκρατία οι εκρηκτικοί μηχανισμοί δεν έχουν χώρο

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και αταλάντευτα τη συγκεκριμένη επίθεση στον ΣΚΑΙ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Στα ευνομούμενα κράτη, στη δημοκρατία οι εκρηκτικοί μηχανισμοί δεν έχουν χώρο» ανέφερε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη για τη βομβιστική επίθεση στον ΣKAI.

«Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη, δεν απειλείται από κανέναν και από τίποτε. Τη θέση μου αυτή διατύπωσα και τις πρωινές ώρες, έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, όπου βρεθήκαμε αμέσως με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας» είπε η κ. Γεροβασίλη, μιλώντας απόψε στη Βουλή, και συνέχισε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω εδώ σήμερα ότι η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης».

«Στα ευνομούμενα κράτη, στη δημοκρατία οι εκρηκτικοί μηχανισμοί δεν έχουν χώρο» είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υπογράμμισε: «Φυσικά καταδικάζουμε κατηγορηματικά και αταλάντευτα τη συγκεκριμένη επίθεση. Εμείς το κάνουμε καθαρά, το λέμε και το εννοούμε. Επειδή η Αριστερά τους αγώνες της, τους έδωσε πάντα στο φως. Τους έδωσε στο φως με εμπιστοσύνη στον δημόσιο διάλογο, την ελεύθερη βούληση των πολιτών, κόντρα στον αποπροσανατολισμό και την αποσταθεροποίηση, κόντρα στον φόβο και στη χρήση του.

Γι΄αυτό και η αποστροφή μας για τέτοιες ενέργειες δεν είναι φραστική. Δεν τις καταδικάζουμε υποκριτικά γιατί κάποιοι άλλοι καταδικάζουν αλλά προσπαθούν να επωφεληθούν από το τρομοκρατικό χτύπημα, χρησιμοποιώντας, στοχεύοντας στην πολιτική αντιπαράθεση -στην προκειμένη, όχι ως συστατικό της δημοκρατίας αλλά ως κάτι άλλο. Αυτό το κάτι άλλο στη δημοκρατία δεν υπάρχει και όσοι το υπονοούν, όχι μόνο κάνουν λάθος, αλλά προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία στη δημοκρατία. Απευθύνομαι σε όλους, καλώ όλο το δημοκρατικό κόσμο σε αρραγή ενότητα, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση