Το υλικό από τις κάμερες, ό,τι απέμεινε από το απανθρακωμένο Opel στα Άνω Πετράλωνα, αλλά και το στίγμα του κινητού τηλεφώνου, από το οποίο έγιναν οι δύο προειδοποιητικές κλήσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και σε ιστοσελίδα για τη βόμβα που τοποθετήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΙ, έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής.

Οι αναλυτές της ΔΑΕΕΒ προβληματίζονται από το είδος της εκρηκτικής ύλης και την ισχύ της βόμβας που τοποθέτησαν οι άγνωστοι στο κιγκλίδωμα έξω από την κεντρική είσοδο του σταθμού επί της Εθνάρχου Μακαρίου, καθώς δεν πρόκειται για απλή ζελατοδυναμίτιδα, την οποία συνηθίζει να χρησιμοποιεί το σύγχρονο αντάρτικο πόλης, αλλά για ένα μείγμα, βάρους περίπου δέκα κιλών, εμπλουτισμένο με TNT και νιτρικό αμμώνιο.

Με αυτό το «κοκτέιλ» επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ταχύτητα και ισχύς και, συνεπώς, μεγαλύτερες καταστροφές. Ο κατασκευαστής, λένε, κατάφερε να κάνει την τέλεια καύση και να εξαϋλώσει τη βόμβα.

skai8

Περίμεναν χτύπημα

Στην Αντιτρομοκρατική τις τελευταίες εβδομάδες ζούσαν στους ρυθμούς ενός χτυπήματος, καθώς η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α.), που θεωρούν και το πιθανότερο να κρύβεται πίσω από την επίθεση στον ΣΚΑΙ, συνηθίζει τα τελευταία έξι χρόνια να χτυπάει πάντα μέσα στον μήνα Δεκέμβριο είτε με καλάσνικοφ, όπως έκανε στην πρώτη της φάση, είτε με βόμβες -από τον Νοέμβριο του 2015, όπου πέρασε από τις σφαίρες στους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Όμως, δεν υπήρχε πληροφόρηση και έτσι δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν το στόχο και να αποτρέψουν την ενέργεια. Αυτό που περίμεναν ήταν χτύπημα σε αστυνομικό στόχο ή δικαστικό και όχι σε ΜΜΕ.

skai7

Οι κάμερες φαίνεται να έχουν καταγράψει τις κινήσεις του μαύρου Opel που βρέθηκε καμένο στα Άνω Πετράλωνα και αυτό που προσπαθούν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί, είναι την ομάδα υποστήριξης που σίγουρα υπήρχε και, όπως όλα δείχνουν, ακολουθούσε σε ένα δεύτερο όχημα.

Παράλληλα, ψάχνουν κινήσεις που κατέγραψαν οι κάμερες τις ίδιες ώρες τις προηγούμενες 15 ημέρες, καθώς οι τρομοκράτες κατόπτευαν για αρκετές ημέρες το χώρο και θεωρείται βέβαιο πως πέρασαν αρκετές φορές από το σημείο, όπου έσκασε η βόμβα.

Δείτε εικόνες από drone:

https://www.youtube.com/watch?v=qe8OQBbpFwM

Οι εικόνες τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό του κτιρίου αποτυπώνουν την καταστροφή:

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση