HomeHL-WorldΛαβρόφ: Η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει όλα τα γνωρίσματα νεοναζιστικού καθεστώτος

Λαβρόφ: Η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει όλα τα γνωρίσματα νεοναζιστικού καθεστώτος

Η αιχμηρή δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αν η Ρωσία αναγνωρίσει τις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ (στην ανατολική Ουκρανία), θα χάσει τις σχέσεις της με την Ουκρανία, η οποία θα παραμείνει στα χέρια του νεοναζιστικού καθεστώτος, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια απευθείας συνέντευξης στον ραδιοσταθμό «Κομσομόλσγκαγια Πράβντα», όταν ρωτήθηκε γιατί η Ρωσία δεν αναγνωρίζει τις εν λόγω αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες.

«Θέλετε να αναγνωρίσουμε τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ; Και μετά; Να χάσουμε την υπόλοιπη Ουκρανία, να την αφήσουμε στους ναζί»;

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, είπε επίσης ότι το ουκρανικό καθεστώς έχει όλα τα γνωρίσματα του νεοναζιστικού καθεστώτος. «Δεν πολεμούμε με το ουκρανικό καθεστώς. Με το ουκρανικό καθεστώς το οποίο έχει όλα τα γνωρίσματα του ναζιστικού και νεοναζιστικού καθεστώτος πολεμούν οι πολίτες της Ουκρανίας, οι οποίοι ζουν στο Ντονμπάς (ανατολική Ουκρανία), δήλωσε ο Λαβρόφ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί η Μόσχα δεν διακόπτει τις σχέσεις της με το Κίεβο, ο Λαβρόφ υπογράμμισε «έχουμε σχέσεις με το ουκρανικό κράτος, το ουκρανικό κράτος είναι κάτι περισσότερο και πιο σημαντικό για μας, απ’ ό,τι είναι αυτό το καθεστώς, το οποίο βρέθηκε στην εξουσία χάρη στην προδοσία εκ μέρους της Δύσης όλων των κανόνων του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς συμπεριφοράς».

«Ο ουκρανικός λαός δεν φταίει σε τίποτα, η συντριπτική πλειοψηφία του ουκρανικού λαού, είμαι πεπεισμένος ότι επιθυμεί την ειρήνη στη χώρα του, επιθυμεί να απαλλαγεί από αυτό το καθεστώς και να επιστρέψει στις φυσιολογικές σχέσεις με τη Ρωσία», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ο οποίος προσέθεσε ότι «θα πρέπει να ρυθμίσουμε τα εσωτερικά προβλήματα της Ουκρανίας» «τα οποία είναι ευρύτερα και βαθύτερα απ’ ό,τι οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ».

Ο Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενος στις συμφωνίες του Μινσκ, είπε ότι είναι ο μοναδικός τρόπος για να επιλυθεί η κρίση στην Ανατολική Ουκρανία. «Οι συμφωνίες του Μινσκ δεν έχουν άλλη εναλλακτική» υπογράμμισε ο Λαβρόφ. Απαντώντας σε επισήμανση του δημοσιογράφου ότι οι συμφωνίες του Μινσκ δεν εφαρμόζονται, ο Λαβρόφ είπε: «Και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ τον παραβιάζουν πολλές φορές και πολλές φορές δεν εφαρμόζεται. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεται κανείς».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση