HomeHL-WorldBrexit: Το Εργατικό Κόμμα απειλεί με νέα πρόταση μομφής την Τερέζα Μέι

Brexit: Το Εργατικό Κόμμα απειλεί με νέα πρόταση μομφής την Τερέζα Μέι

Άμεση αντίδραση από τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, η οποία όρισε τη 14η Ιανουαρίου ως ημερομηνία διεξαγωγής της ψηφοφορίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στη Βρετανία, το Εργατικό Κόμμα, θα καλέσει σήμερα για μια πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι, μια ευρέως συμβολική κίνηση προκειμένου να εντείνει την πίεση σε μια πρωθυπουργό που αντιμετωπίζει δυσκολίες για να περάσει από το κοινοβούλιο τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, οι Εργατικοί πιέζουν την Τερέζα Μέι να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία για τη διεξαγωγή της ψηφοφορία έγκρισης ή μη της συμφωνίας εξόδου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κίνηση του ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, που αναμένεται σύντομα σύμφωνα με μια πηγή, δεν προκαλεί αυτομάτως ψηφοφορία επί πρότασης μομφής για την πρωθυπουργό, περιπλέκει όμως περαιτέρω την προσπάθειά της να εξασφαλίσει υποστήριξη για τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με την ΕΕ.

Η πηγή είπε πως η κίνηση αυτή έχει σκοπό να αναγκάσει τη Μει να παραιτηθεί και πως το κόμμα πιστεύει πως μια τέτοια ψηφοφορία θα μπορούσε να διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα.

Άμεση αντίδραση της Μέι: Στις 14 Ιανουαρίου η ψηφοφορία

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είπε σήμερα ότι προτίθεται να προγραμματίσει εκ νέου την ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο επί του σχεδίου της για το Brexit την εβδομάδα που ξεκινά τη 14η Ιανουαρίου.

«Πολλά μέλη αυτού του σώματος ανησυχούν, καθώς πρέπει να πάρουμε σύντομα μια απόφαση» σημείωσε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

«Έχουμε την πρόθεση να ξεκινήσει η συζήτηση την εβδομάδα που ξεκινά την 7η Ιανουαρίου και να διεξαγάγουμε την ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα» συμπλήρωσε η ίδια.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση