Ένοχος κρίθηκε από το Αυτόφωρο όπου και δικάστηκε σήμερα ο πατέρας του μαθητή που γρονθοκόπησε τον Διευθυντή του 4ου Λυκείου Χανίων μέσα στο γραφείο του.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχε διοργανωθεί από την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης.

Υπενθυμίζεται πως ο κατηγορούμενος και γονέας μαθητή του 4ου Λυκείου κλήθηκε από τον Διευθυντή στο γραφείο του προκειμένου να ενημερωθεί για τη συμπεριφορά του παιδιού του, καθώς φέρεται να είχε χτυπήσει έναν συμμαθητή του  αλλά και έναν μικρότερο μαθητή του συστεγαζόμενου Γυμνασίου σε διαφορετική χρονική στιγμή.

Όπως ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του στο Δικαστήριο ο Λυκειάρχης, κάλεσε τον γονιό στο γραφείο του προτείνοντας του τρεις εναλλακτικές λύσεις για την τιμωρία που έπρεπε να επιβληθεί στον γιο του καθώς είχε επιδείξει βίαιη συμπεριφορά. Μάλιστα, ο διευθυντής προέκρινε τη λύση της επιβολής ολιγοήμερης αποβολής η οποία ωστόσο θα συνοδευόταν με παροχή συμβουλευτικής στο παιδί από εξειδικευμένο ψυχολόγο. Διαφορετικά θα έπρεπε να επιβληθεί αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος ή η οικογένεια να προχωρήσει οικειοθελώς σε μεταγραφή.

Όπως φαίνεται, αυτό που εξόργισε τον πατέρα ήταν η προτροπή του διευθυντή του σχολείου να επισκεφθεί ψυχολόγο ο μαθητής, με αποτέλεσμα οι τόνοι να ανέβουν, να χάσει την ψυχραιμία του και να χτυπήσει τον εκπαιδευτικό με γροθιές στο πρόσωπο.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα και έκρινε τον γονέα ένοχο επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή, ενώ τον αθώωσε για την κατηγορία της απειλής.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος από την πλευρά του αρνήθηκε ότι χτύπησε τον εκπαιδευτικό, σημειώνοντας ότι άκουσε βαρείς χαρακτηρισμούς για τα παιδιά του, τους οποίους ωστόσο ο λυκειάρχης αρνήθηκε λέγοντας ότι η επίθεση σε βάρος του έγινε αναίτια και αιφνιδιαστικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση