HomeHL-9Μνημειακό ελαιόδεντρο στην κοινότητα Ρούβα του Δήμου Γόρτυνας

Μνημειακό ελαιόδεντρο στην κοινότητα Ρούβα του Δήμου Γόρτυνας

Στον οικισμό Πανασού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ανάπλαση του μνημειακού ελαιόδεντρου Πανασού ενέκρινε με την απόφαση 311/2018 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γόρτυνας. Το μνημειακό ελαιόδεντρο βρίσκεται στη θέση Αγία Παρασκευή, εντός του οικισμού Πανασού, στη δημοτική ενότητα Ρούβα του Δήμου Γόρτυνας.
2

Η αρχιτεκτονική μελέτη του έργου εκπονήθηκε από τον Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης ο οποίος θα αναλάβει να διεκδικήσει από την Περιφέρεια Κρήτης το κονδύλι ύψους 8.000 ευρώ που απαιτείται για κατασκευές και εργασίες.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του έργου, η είσοδος στον χώρο θα διαμορφωθεί στην ανατολική πλευρά, σε επαφή με τον δρόμο. Σ’ αυτό το σημείο θα τοποθετηθούν ξύλινες πινακίδες με εγχάρακτες πληροφορίες για το όνομα της περιοχής αλλά και για την συγκεκριμένη μνημειακή ελιά.

Στην ανατολική, νότια και δυτική πλευρά θα τοποθετηθεί ξύλινη περίφραξη ύψους ενός μέτρου για την οριοθέτηση και προστασία της περιοχής. Για την προστασία του πρανούς στο βόρειο όριο του οικοπέδου θα κατασκευαστεί περίφραξη με λιθοδομή.

Από την είσοδο μέχρι το αρχαίο ελαιόδεντρο θα χαραχτεί λιθόστρωτο μονοπάτι από ακανόνιστες χωνευτές πέτρες ενώ το υπόλοιπο έδαφος θα διαμορφωθεί με καθαρό χώμα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση