HomeHL-SportsΆνετη επικράτηση για τον Ολυμπιακό, 3-0 τη Λαμία

Άνετη επικράτηση για τον Ολυμπιακό, 3-0 τη Λαμία

Ολυμπιακός Λαμία 3-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ο Ολυμπιακός, με… κεκτημένη ταχύτητα από τη μεγάλη πρόκριση επί τη Μίλαν, ξεπέρασε με συνοπτικές διαδικασίες το εμπόδιο της Λαμίας, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League.
Οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν την Κυριακή με 3-0 σκορ της ομάδας του Χάβου στο «Καραϊσκάκη» κι έτσι επέστρεψαν στη δεύτερη θέση, μειώνοντας στους πέντε βαθμούς τη διαφορά τους από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, ο οποίος δοκιμάζεται τη Δευτέρα στην έδρα του Λεβαδειακού.
Οι Γκερέρο (32΄), Φετφατζίδης (46΄) και Ελαμπντελαουί (51΄) ήταν οι σκόρερ των «ερυθρόλευκων».
 Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας για ένα γρήγορο γκολ, αλλά όλες οι επιθετικές του προσπάθειες έβρισκαν πάνω στην καλοστημένη άμυνα της Λαμίας.
Στο 17΄ οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι που -λανθασμένα- δεν τους δόθηκε, όταν ο Καρυπίδης ανέτρεψε τον Ελαμπντελαουί στην περιοχή, με τον αμυντικό να μην έχει καμία επαφή με τη μπάλα, παρά μόνο με τα πόδια του Νορβηγού…
Το μισάωρο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία, ωστόσο δύο λεπτά αργότερα ο Σαράνοφ είδε την εστία του να παραβιάζεται για πρώτη φορά στην αναμέτρηση.
Συγκεκριμένα, στο 32΄ ο Νάτχο πλησίασε στην περιοχή, πάσαρε στον Φορτούνη, με τον τελευταίο να βρίσκει με τη μία τον Γκερέρο, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό.
Στο 37ο λεπτό η ομάδα του Πειραά είχε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της εντούτοις στάθηκε άτυχη, καθώς η κεφαλιά του Σισέ μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, χτύπησε στο δοκάρι της εστίας της Λαμίας.
Ενα λεπτά αργότερα ήταν σειρά των φιλοξενούμενων να διαμαρτυρηθούν για πέναλτι, σε μία φάση που ο Μπερτόλιο δέχτηκε κλωτσιά στο πέλμα από τον Σισέ, με τον Διαμαντόπουλο αντί για πέναλτι να δείχνει κίτρινη κάρτα στον παίκτη της Λαμίας για θέατρο.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Ολυμπιακός ευτήχησε να κανει το 2-0, καθώς στο 46′ ο Φετφατζίδης σούταρε με το αριστερό μέσα από την περιοχή, αναγκάζοντας και πάλι τον Σαράνοφ να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του.

Πέντε λεπτά αργότερα, αφού η μπάλα πέρασε από τα πόδια του Μπουχαλάκη και του Φορτούνη, ο Νάτχο σούταρε, ο γκολκίπερ της Λαμίας απέκρουσε ασθενώς και ο Ομάρ από κοντά έγραψε το 3-0, που διατηρήθηκε ως το τέλος, καθώς το υπόλοιπο του ματς ήταν τυπικής διαδικασίας.

Κίτρινες: Μπερτόλιο, Μπλάζιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Κούτρης (68΄ Τσιμίκας), Μιράντα, Σισέ, Νάτχο, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Φετφατζίδης (76΄ Βρουσάι), Γκερέρο (86΄ Μάνος), Φορτούνης.

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Σκόνδρας, Βάντερσον, Καρυπίδης, Αντέτζο, Μπλάζιτς, Δημούτσος, Βασιλαντωνόπουλος, Επστάιν (77΄ Καραγκούνης), Μπερτόλιο (64΄ Μπουλούλης), Καραμάνος (70΄ Τσούκαλος).

Διαφήμιση
Διαφήμιση