HomeΕΛΛΑΔΑΒούτσης: Δεν θα κινδυνεύσει η κυβέρνηση από τη Συμφωνία των Πρεσπών

Βούτσης: Δεν θα κινδυνεύσει η κυβέρνηση από τη Συμφωνία των Πρεσπών

Δεν έχουν καμία βάση τα σενάρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πεποίθησή του ότι «η παρούσα κυβέρνηση δεν θα κινδυνεύσει να καταψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών», εκφράζει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Τονίζοντας, σε συνέντευξή του στη Real News, ότι «η σεναριολογία για πτώση της κυβέρνησης, για αιφνίδιες ή αναγκαστικές εκλογές ή και για αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει καμία βάση».

«Αντίθετα», παρατηρεί ο ίδιος, «είναι φανερό από πολλούς έγκριτους δημοσιολογούντες ότι έχει καταρρεύσει το τεχνητό «αντι-ΣΥΡΙΖΑ τείχος» που είχε γίνει προσπάθεια να οικοδομηθεί με μια δήθεν υγειονομική ζώνη, που ήταν και είναι η στρατηγική της Δεξιάς για προσέλκυση προσωπικοτήτων και πολιτών της Κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατικής παράδοσης».

Ο κ. Βούτσης χαρακτηρίζει ιστορική και θετική για τη χώρα τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας παράλληλα ότι «όποιος λέει όχι σε αυτή τη συμφωνία είναι προφανές ότι επιλέγει και την παραπέρα ακινησία».

Ο πρόεδρος της Βουλής δηλώνει προβληματισμένος για το κλίμα οξύτητας στις τελευταίες συνεδριάσεις του Kοινοβουλίου, διευκρινίζει ωστόσο ότι δεν φοβάται ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να κυριαρχήσει, «γιατί, όσοι «σηκώνουν σκόνη» με ύβρεις και χυδαιότητες που φτάνουν μέχρι τα «προδότες» και «μειοδότες», μένουν γυμνοί από επιχειρήματα».

Τέλος, κάνει λόγο για «απολύτως συνειδητή μετατόπιση–ομηρία σε ακροδεξιά ρητορική της ηγεσίας της ΝΔ», που ωστόσο «γονιμοποιεί τις διεργασίες για τη διαμόρφωση προοδευτικού πόλου».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση