HomeHL-CultureΤα ΕΛΤΑ περιμένουν τα γράμματα για τον Αγιο Βασίλη

Τα ΕΛΤΑ περιμένουν τα γράμματα για τον Αγιο Βασίλη

Το πρώτο έφτασε στις 28 Νοεμβρίου!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είναι η εποχή του χρόνου που οι μικροί- ίσως και κάποιοι μεγάλοι που πιστεύουν ακόμη στη μαγεία των γιορτών- πιάνουν μολύβι και χαρτί και ξεκινούν: «Αγαπητέ Αγιε Βασίλη…».

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έβαλαν τα γιορτινά τους και περιμένουν και φέτος τα γράμματα προς τον Αγιο Βασίλη. Ηδη, οι υπάλληλοι των ταχυδρομείων έχουν αρχίσει να παραλαμβάνουν τα πρώτα, με ευχές, όνειρα, επιθυμίες ή ακόμη και προβληματισμούς.

Πέρυσι τα γράμματα, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, ξεπέρασαν τα 120.000. Το πρώτο έφτασε πολύ νωρίς, στις 28 Νοεμβρίου, από ένα παιδί στην Κατερίνη. Ωστόσο, όπως είπαν στο ΑΠΕ, ο κύριος όγκος αποστέλλεται αυτές τις μέρες, από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Πέρυσι απαντήσεις δόθηκαν στα 50.000 γράμματα που εστάλησαν, γιατί αυτά είχαν αποστολέα. Πάντως εκτός από τα μεμονωμένα γράμματα, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία παραλαμβάνουν φακέλους που περιέχουν δεκάδες αποστολές, διότι τα παιδιά αποφασίζουν να γράψουν γράμμα όλα μαζί στο σχολείο και να κάνουν μια αποστολή.

Στις επιθυμίες τους εκτός από τα παιχνίδια ζητάνε «Ειρήνη και Αγάπη» ενώ χαρακτηριστική είναι η φράση «Άγιε Βασίλη, αν είμαι καλό παιδί, αν το αξίζω θέλω να μου φέρεις…».

Οι υπεύθυνοι των ΕΛΤΑ συνιστούν να γράφονται σωστά τα στοιχεία του αποστολέα για να μπορέσουν να απαντήσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερα γράμματα στέλνοντας ένα δωράκι και θυμούνται πως πέρυσι έλαβαν από κάποιο σχολείο γράμμα τριών μέτρων, χαρτιά Α4 συρραμμένα ζητώντας από τον Αγιο Βασίλη «Αγάπη και Ειρήνη σε όλο τον κόσμο» .

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση