HomeΕΛΛΑΔΑΤσίπρας για Πρέσπες: «Όλα καλά με Καμμένο»

Τσίπρας για Πρέσπες: «Όλα καλά με Καμμένο»

«Μην προδικάζεται»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Μην προδικάζετε, θα σας αφήσω σε αγωνία» σχολίασε ο πρωθυπουργός σχετικά με τις δηλώσεις Καμμένου για τη Συμφωνία των Πρεσπών και για το πώς θα πράξουν οι ΑΝΕΛ όταν αυτές φτάσουν στη Βουλή. Τόνισε δε, πως δεν έχει ακούσει «σημερινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, οπότε όλα καλά».

Στις δηλώσεις του μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε για την Ελλάδα ότι υπέστη αδικία στην κατανομή των πόρων, θυμίζοντας, όπως είπε, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δέχτηκε να γίνει ο υπολογισμός σύμφωνα με το ΑΕΠ προ κρίσης.

Με βάση τον επανυπολογισμό του μοντέλου, κινδυνεύει και η Ελλάδα να χάσει πόρους όπως και άλλες χώρες που χτυπήθηκαν από τη κρίση, «αυτήν την αδικία, εμείς δεν θα την δεχτούμε και φαντάζομαι και άλλες χώρες δεν θα τη δεχτούν» πρόσθεσε για την αγροτική πολιτική που σχεδιάζει η ΕΕ.

Για το νέο σύστημα ασύλου, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι φαίνεται πως κάποιες δυνάμεις επιχειρούν να μεταθέσουν τη συζήτηση για τη Συνθήκη του Δουβλίνου, και αυτό για την ελληνική κυβέρνηση κρύβει σκοπιμότητες. Η Ελλάδα ζήτησε να μην καθυστερήσει η αναθεώρηση, συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως το ζήτημα θα το θέσει και στη Σύνοδο των χωρών του Νότου.

Δεν μπορεί κάθε χώρα να λύσει το πρόβλημα της μετανάστευσης μόνη της, η ευθύνη πρέπει να επιμεριστεί. Σε αυτή τη στάση θα επιμείνουμε, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

«Είχαμε μια πολύ δύσκολη συζήτηση για τα θέματα της ΕΕ» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως «στα μεγάλα ζητήματα ουσιαστικές αποφάσεις δεν ελήφθησαν».

Παράλληλα, έκανε λόγο για αντιδράσεις από δυνάμεις που θέλουν λιγότερη Ευρώπη, επισημαίνοντας τον κίνδυνο της ανόδου της Ακροδεξιάς. Μιλώντας για άτολμες αποφάσεις που ρίχνουν νερό στο μύλο των ευρωσκεπτικιστών, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατό να μην βρούμε τρόπους για να εξασφαλίσουμε πόρους για την ανάπτυξη χωρίς να επιβαρύνουμε τους πολίτες μας.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση