HomeHL-GreeceΈγκλημα στη Ρόδο: Χώρια και απομονωμένοι στις φυλακές Γρεβενών οι δράστες

Έγκλημα στη Ρόδο: Χώρια και απομονωμένοι στις φυλακές Γρεβενών οι δράστες

Κρατούνται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε χωριστά κελιά, φοβισμένοι, και υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας διανύουν τις πρώτες ημέρες κράτησης, στη φυλακές Γρεβενών, ο 21χρονος Ροδίτης και ο 19χρονος Αλβανός που κατηγορούνται για τον βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωσης Υπαλλήλων του Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών, Γ. Τσακμακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Μαζί σου», στον ΣΚAI, όταν έφτασε η κλούβα, βγήκαν οι δυο κατηγορούμενοι – ένας ένας, πέρασαν από σωματικό έλεγχο και στη συνέχεια οι δρόμοι τους χωρίστηκαν. Ο 19χρονος μεταφέρθηκε, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στο νοσοκομείο Γρεβενών για να κάνει μια σειρά ιατρικών εξετάσεων, ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του, κατά την ημέρα εισαγωγής του στις φυλακές Γρεβενών.

Μετά τις εξετάσεις, επέστρεψε στη φυλακή και, σύμφωνα με τον κ. Τσακμακόπουλο, έδειχνε ιδιαίτερα φοβισμένος, πιθανότατα λόγω και της επίθεσης που δέχτηκε προ ημερών, στις φυλακές Αυλώνα. Οι σωφρονιστικοί τοποθέτησαν τον 19χρονο σε κελί κοντά στην είσοδο, όπου θα παραμείνει μόνος, μακριά από τον συγκατηγορούμενό του και τους υπόλοιπους κρατούμενους.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=125&v=d5EnGVNgNe0

Οι σωφρονιστικοί περιέγραψαν τον Ροδίτη κατηγορούμενο ως λίγο πιο ψύχραιμο, παρότι και ο ίδιος βρίσκεται σε απομονωμένο κελί. Κατά τον πρόεδρο των σωφρονιστικών υπαλλήλων, το σχέδιο που ακολουθούν οι υπεύθυνοι των φυλακών είναι πανομοιότυπο με αυτό που εφαρμόστηκε για τον «δράκο της Πάρου» που χτύπησε βάναυσα την άτυχη Μυρτώ.

Την ίδια στιγμή, η μητέρα του 21χρονου κατηγορούμενου δηλώνει σοκαρισμένη από όλα όσα συνέβησαν, αλλά και ανακουφισμένη για το γεγονός, όπως είπε, ότι το DNA στο φονικό σίδερο δεν ανήκει στον γιο της. «Ο γιος μου εξ αρχής ισχυριζόταν ότι δεν είχε σχέση με τα χτυπήματα στην άτυχη κοπέλα και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ο δικηγόρος μας υπέβαλε αίτημα εξέτασης αποτυπωμάτων και DNA για το φονικό σίδερο» είπε η μητέρα του, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η μητέρα του Ροδίτη σημείωσε, ωστόσο, ότι η ανάκριση συνεχίζεται και πως περιμένουν και οι ίδιοι «να αξιολογηθούν τα ευρήματα και να δείξους ποιος έκανε τί και το βάρος της ευθύνης του καθενός».

https://www.youtube.com/watch?v=XwC3cZwQiJE

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση