HomeHL-9Δίκη Ακουμιανάκη: Αθώος ο γιατρός που είχε εφημερία την «μοιραία» νύχτα

Δίκη Ακουμιανάκη: Αθώος ο γιατρός που είχε εφημερία την «μοιραία» νύχτα

Τι αποφάσισε το δικαστήριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αθώο έκρινε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Δυτικής Κρήτης στα Χανιά τον γιατρό που κατηγορούνταν για τον θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας η οποία ήταν απαλλακτική χαρακτηρίζοντας τον γιατρό ως «εξιλαστήριο θύμα».

«Δεν αποδείχθηκε ότι υπήρξε οποιαδήποτε πλημμελής συμπεριφορά από μέρους του κατηγορουμένου που να προκάλεσε τον θάνατο της Στέλλας», ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου.

Νωρίτερα, στην απολογία του ο γιατρός υποστήριξε ότι ο θάνατος της Στέλλας προκλήθηκε από την τοξικότητα του αλκοόλ στον οργανισμό της, σε εγκέφαλο και καρδιά, και πως ιατρικά δεν μπορούσε να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη.

Να σημειωθεί ότι η δίκη – σε δεύτερο βαθμό – ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη και στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισαν δύο γιατροί – ένας άνδρας και μία γυναίκα – οι οποίοι ήταν ειδικευόμενοι και είχαν εφημερία το Μεγάλο Σάββατο.

Ωστόσο, το δικαστήριο – όπως ήδη έχει γράψει το cretapost – έκανε δεκτό το αίτημα της γιατρού για παύση της ποινικής της δίωξης επειδή δεν της είχε κοινοποιηθεί το κατηγορητήριο εντός πενταετίας με αποτέλεσμα κατηγορούμενος σε αυτή τη δίκη να είναι μόνο ο άνδρας γιατρός.

Κατά την πρώτη ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης κατάθεσαν οι γονείς της αδικοχαμένης Στέλλας ενώ σήμερα θα εξεταστούν και άλλοι μάρτυρες.

Υπενθυμίζεται ότι – πρωτόδικα – τόσο ο γιατρός που δικάζεται όσο και η γιατρός που παύθηκε η ποινική δίωξή της είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούνιο το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αθώωσε τους γιατρούς – βασικούς κατηγορουμένους – της υπόθεσης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση