HomeHL-9Η Τζαζ της Ανακύκλωσης έρχεται στο Ηράκλειο

Η Τζαζ της Ανακύκλωσης έρχεται στο Ηράκλειο

Μία ιδιαίτερη εκδήλωση από τον ΕΣΔΑΚ την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση για την προώθηση της ανακύκλωσης διοργανώνει ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και ο Δήμος Ηρακλείου την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, στις 11:30 το μεσημέρι στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο της πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης – Ε.Ε.Α.Α., έρχεται για πρώτη φορά στο Ηράκλειο η «Τζαζ της Ανακύκλωσης» από τους Voyage Jazz Group, μια μπάντα με μουσικά όργανα φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά, για μια μοναδική συναυλία στην καρδιά της πόλης. Η συμμετοχή φυσικά και είναι ελεύθερη για μικρούς και μεγάλους οι οποίοι θα μπορέσουν να απολαύσουν μια παράσταση η οποία περιέχει στοιχεία διαδραστικής ρυθμολογίας, μια απλή ευχάριστη μουσικο-σωματική άσκηση με ρυθμο-κινητικά παιχνίδια και χορό, γνωστές μουσικές επιτυχίες με στίχους για την ανακύκλωση, ενώ και οι θεατές μπορούν να συμμετέχουν με αυτοσχέδια όργανα από συσκευασίες, μαθαίνοντας με αυτό τον τρόπο ποιες συσκευασίες ανακυκλώνονται.

jazz

«Η ανακύκλωση, η κυκλική οικονομία, δεν έχει όρια» αναφέρει σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ και Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος ευχαριστεί την Ε.Ε.Α.Α. για τη συνεργασία και τονίζει: «Μέσα από την μουσική ψυχαγωγούμαστε και διασκεδάζουμε, ενώ στην προκειμένη περίπτωση, μας δίδεται η ευκαιρία να στείλουμε και ένα ακόμα ισχυρό, διπλό περιβαλλοντικό μήνυμα: Έχουμε κατανοήσει ότι τα απορρίμματα δεν είναι «σκουπίδια» κι είμαστε αποφασισμένοι με την ορθολογική τους διαχείριση, να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά έναν κόσμο έστω και λίγο καλύτερο, απ’ ό,τι τον παραλάβαμε!».

Διαφήμιση
Διαφήμιση