HomeHL-9Χωρίς συναισθηματισμούς η κατάθεση του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Χωρίς συναισθηματισμούς η κατάθεση του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Με απίστευτη ευγένεια αντιμετώπισε τους απαγωγείς του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Δεν νιώθω μίσος γι’ αυτούς τους ανθρώπους, μόνο λύπη» ήταν η δήλωση του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη εξερχόμενος του Δικαστικού Μεγάρου.
Μία δήλωση που συζητήθηκε για το θάρρος αλλά και το ήθος του 54χρονου απέναντι στους απαγωγείς του.

“Δε νιώθω μίσος γι’ αυτούς τους ανθρώπους, παρά μόνο λύπη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους καθώς θα αναγκαστούν τώρα να βρεθούν στη φυλακή. Όμως η δικαιοσύνη είναι η ασπίδα της κοινωνίας και θα πράξει το καθήκον της“, τόνισε χαρακτηριστικά.

https://www.youtube.com/watch?v=zToyqdBS9jQ

Η 1η ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας της πολύκροτης υπόθεσης της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη ξεκίνησε με την κατάθεση του ίδιου του επιχειρηματία.

Μία κατάθεση που δεν έβγαλε ούτε μίσος ούτε και οργή απέναντι στους ανθρώπους που τον είχαν κρατούμενο επί 186 ημέρες.

Απόλυτα ψύχραιμος ο ίδιος χαρακτήρισε τους κατηγορούμενους ως κακοποιούς αλλά όχι δολοφόνους.

cover-lempidakhs-exo

Πολύωρη κατάθεση

Η κατάθεση του ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.
Περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη στις 30 Μαρτίου του 2017, την ημέρα της απαγωγής του.
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ξεκίνησε την κατάθεσή του με το ταξίδι του στην Πολωνία και την επιστροφή του.

Ανέφερε πώς του έκλεισαν τον δρόμο και τον έβγαλαν από το αυτοκίνητό του: «Ο ένας εκ των απαγωγέων με ρώτησε αν ήμουν τσιπαρισμένος κι εγώ του απάντησα όχι».

Στη συνέχεια ο 54χρονος επιχειρηματίας αναφέρθηκε στο πρώτο κρησφύγετο: «Κατάλαβα ότι ήμουν σ’ ένα ορεινό μέρος αλλά δεν ήξερα που. Όσους έβλεπα δεν μπορούσα να τους αναγνωρίσω γιατί φορούσαν γυαλιά ηλίου και κουκούλα».
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου πως δύο άτομα ήταν εκείνοι που τον παρηγορούσαν και του έδειξαν ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο.

«Εκείνοι μου έλεγαν συνέχεια πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος για την ζωή μου», επεσήμανε ο κ. Λεμπιδάκης.

lempidakhs-mixalhs1

Σ’ έξι μήνες έκανα 4 φορές μπάνιο

Το δικαστήριο ρώτησε τον 54χρονο επιχειρηματία ποιες ήταν οι συνθήκες κράτησής τους με τον κ. Λεμπιδάκη να απαντά πως: «ήμουν συνέχεια δεμένος. Σε αυτούς τους έξι μήνες έκανα μπάνιο τέσσερις φορές κι άλλαξα ρούχα τρεις. Ωστόσο, έτρωγα καλό φαγητό ενώ με άφηναν να βλέπω τηλεόραση και μου έφερναν κάποια βιβλία και εφημερίδες».

Ο συνήγορος υπεράσπισης Σάκη Κεχαγιόγλου τόνισε πως ο 54χρονος επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης είπε την αλήθεια κατά την διάρκεια της πολύωρης κατάθεσης του.Δεν προσπάθησε ούτε να επιβαρύνει ούτε να ελαφρύνει τη θέση κανενός εκ των κατηγορουμένων. Αναφορικά με τον πελάτη του, τον ιδιοκτήτη της μάντρας με τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ο κ. Λεμπιδάκης επιβεβαίωσε την πρόθεση του απαγωγέα και πελάτη του να τον απελευθερώσει.

https://www.youtube.com/watch?v=DPuAIpuvPY0

Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου .Ο 54χρονος επιχειρηματίας θα απουσιάζει και θα καταθέσει ξανά στην συνεδρίαση της 20ης Δεκεμβρίου.

Οι επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου έχουν προγραμματιστεί με το νέο έτος, στις 10, 11, 14, 17, 23, 24, 25, 28, 30 και 31 Ιανουαρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση