HomeHL-9Απάντηση των εργαζομένων της Ψυχιατρικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ προς τη Διοίκηση του νοσοκομείου και την 7η ΥΠΕ

Απάντηση των εργαζομένων της Ψυχιατρικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ προς τη Διοίκηση του νοσοκομείου και την 7η ΥΠΕ

«Μοναδικό κίνητρο όλων των εργαζομένων είναι οι πραγματικές και μακροχρόνιες ανάγκες των ασθενών»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην μακροσκελή ανακοίνωση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ που απαντούσε στον Σύλλογο Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος για την Ψυχιατρική Κλινική, απαντούν εκ νέου οι εργαζόμενοι της, τονίζοντας ότι «το μοναδικό κίνητρο όλων των εργαζομένων είναι οι πραγματικές και μακροχρόνιες ανάγκες των ψυχικά πασχόντων και των οικογενειών τους».

Διαβάστε την ανακοίνωση:
«Το προσωπικό της Ψυχιατρικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ χαίρεται ιδιαίτερα για την έγκαιρη δημοσίευση της ανοιχτής επιστολής και οι αντιδράσεις που ακολούθησαν αναδεικνύουν την καίρια σημασία της.

Παρόλα αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να αναφερθούμε στα κάτωθι :

• Είναι υποτιμητικό και προσβλητικό για τους εργαζόμενους να υπονοείται ότι η επιστολή δεν συντάχθηκε από αυτούς και ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν για τα προβλήματα της Ψυχικής Υγείας στην περιφέρεια που εργάζονται.

• Ενώ μέχρι πρόσφατα η διοίκηση δεσμευόταν για την επέκταση του τμήματος των Οξέων , στη γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι καμία αρμόδια αρχή δεν την κρίνει αναγκαία. Καλούμε την διοίκηση του νοσοκομείου και της ΥΠΕ να επισκεφθούν, έστω και με καθυστέρηση ετών, το τμήμα προκειμένου να διαπιστώσουν την ακαταλληλότητα του χώρου και τις επισφαλείς συνθήκες νοσηλείας των ασθενών!

• Η έναρξη της Κινητής Μονάδας, της Ηλεκτροσπασμοθεραπείας και του Νευροψυχολογικού ιατρείου έγιναν με πρωτοβουλία της κλινικής, χωρίς να έχει λάβει ποτέ χρηματοδότηση ή ενίσχυση με προσωπικό για την λειτουργία αυτών. Να σημειωθεί ότι η Κινητή Μονάδα παρακολουθεί 2000 ασθενείς στην ενδοχώρα και έχει πραγματοποιήσει >10.000 επισκέψεις σε 7 Κέντρα Υγείας στο νομό. Παρόλη την αναγνωρισμένη 6ετή και πλέον λειτουργία της η Κινητή Μονάδα ΠΑΓΝΗ μυστηριωδώς απουσίαζε από τη λίστα του υπουργείου τον Ιούνιο του 2018 και είναι η μοναδική που δεν θα λάβει ουδεμία ενίσχυση σύμφωνα με τις πρόσφατες εξαγγελίες της 7ης ΥΠΕ.

• Δεν γίνεται καμία αναφορά για εξωτερικές ψυχιατρικές δομές στα πλαίσια της κοινοτικής ψυχιατρικής στην ανατολική Κρήτη, την ίδια στιγμή που ασθενής μας μεταφέρθηκε πρόσφατα στην Αθήνα με εισαγγελική παρέμβαση λόγω έλλειψης αντίστοιχων δομών στην Κρήτη. Επίσης δεν γίνεται αναφορά για την έναρξη της Ψυχιατρικής κλινικής στον Α. Νικόλαο που 1η φορά αναφέρθηκε το 2004 αλλά και η νυν ΥΠΕ έχει εξαγγείλει από τον 5/2016.

• Δεν είναι δυνατόν η Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική Κλινική , κλινικές με αυξημένο όγκο έγγραφης επικοινωνίας με δικαστικές και αστυνομικές αρχές, να μην έχουν γραμματεία και οι ειδικευόμενοι ιατροί να εκτελούν χρέη αυτής , σπαταλώντας χρόνο από τα ιατρικά τους καθήκοντα και την εκπαίδευσή τους.

• Γίνεται αναφορά σε ιατρικό προσωπικό που δεν υπάρχει (στρατιωτικός ιατρός που έχει μεταφερθεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων, ιατρός σε άμεση προσεχή συνταξιοδότηση, μετάταξη ιατρού 6/2017 στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας) και που οι θέσεις δεν έχουν επαναπροκηρυχθεί. Επιπλέον σε σημερινή ορκωμοσία ψυχολόγου, πληροφορηθήκαμε ότι για προσωπικούς λόγους δεν θα υπηρετήσει για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το μοναδικό κίνητρο όλων των εργαζομένων είναι οι πραγματικές και μακροχρόνιες ανάγκες των ψυχικά πασχόντων και των οικογενειών τους , τις οποίες θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε και να υπερασπιζόμαστε όπως όλα τα τελευταία χρόνια»

Διαφήμιση
Διαφήμιση