Καρέ- καρέ η κινηματογραφική επιχείρηση των βατραχανθρώπων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) του Λιμενικού στο πλοίο που εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και βρίσκεται στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Το πλοίο εντοπίστηκε ανοιχτά της Κρήτης την περασμένη Πέμπτη και μεταφέρθηκε στο λιμάνι Αθερινόλακκου της Σητείας με τις λιμενικές αρχές να ξεκινούν ενδελεχή έλεγχο καθώς υπήρχε πληροφορία για «ύποπτο» φορτίο.

Στη συνέχεια και μετά το ατύχημα του εκπαιδευμένου σκύλου του Λιμενικού Σώματος , Μίσα, το πλοίο μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου προκειμένου να «σκαναριστεί» από τα υπερσύγχρονα μηχανήματα Χ-ray του αυτοκινούμενου ΒΑΝ  που διαθέτει το Λιμενικό Σώμα.

Λίγες ώρες πριν δοθεί το «πράσινο φως» για να αναχωρήσει το «ύποπτο» πλοίο από το λιμάνι του Ηρακλείου οι αρχές έβγαλαν… λαβράκι.

Η επιχείρηση οργανώθηκε μετά από πληροφορία που έφθασε στη Δίωξη Ναρκωτικών του Λιμενικού (ΔΙ.ΔΙ. ΝΑ.Λ) ενώ για το μπλοκάρισμα του πλοίου, επιστρατεύτηκε το σκάφος ΠΑΘ 90 και ελικόπτερο.

https://www.youtube.com/watch?v=pCYiSYu1Ip8&feature=youtu.be

Αξίζει να σημειωθεί πως το «ΝΟΚΑ» – σημαίας Συρίας – ξεκίνησε πριν λίγες μέρες το ταξίδι του από το λιμάνι της Λαττάκειας στη Συρία ενώ προορισμός του ήταν η Λιβύη.

Οι αρχές βρήκαν και κατέσχεσαν περισσότερους από 6 τόννους χασίς- σοκολάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εν εξελίξει έρευνα, έχει εντοπισθεί ποσότητα χαπιών captagon, που είναι γνωστά ως «χάπια των τζιχαντιστών».

Συνελήφθη το πλήρωμα

Στα χέρια των αρχών βρίσκονται από χθες το απόγευμα το πλήρωμα του πλοίου «NOKA» μετά τα ευρήματα των λιμενικών αρχών.

Πρόκειται για έντεκα άτομα και συγκεκριμένα για δέκα Σύρους και έναν Ινδό οι οποίοι πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση