Σε αναβολή οδηγήθηκε σήμερα στο Δικαστήριο Νεαπόλεως η δίκη του ενός εκ των τριών αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση του θανατηφόρου τροχαίου με θύμα τον 18χρονο δικυκλιστή Μανόλη Γερομαρκάκη, τον Ιούλιο του 2013.

Η δίκη αναβλήθηκε και μάλιστα επ’ αόριστον, καθώς όπως έκρινε το δικαστήριο θα έπρεπε πρώτα να τελεσιδικήσουν οι δίκες που αφορούν στους άλλους δύο εμπλεκόμενους αστυνομικούς, οι οποίοι αποτελούσαν το πλήρωμα του μοιραίου περιπολικού.

Υπενθυμίζεται πως ο άτυχος 18χρονος είχε τραυματιστεί θανάσιμα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Νεάπολης όπου κινούνταν με το δίκυκλό του, όταν το περιπολικό που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση, προκειμένου να αποφύγει – όπως ισχυρίστηκε ο οδηγός – έναν ηλικιωμένο άνδρα που πετάχθηκε στον δρόμο, έκανε απότομο ελιγμό με αποτέλεσμα να ανακόψει την πορεία του Μανόλη Γερομαρκάκη. Τότε ο 18χρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και έπεσε με σφοδρότητα πάνω σε δέντρο, χάνοντας ακαριαία τη ζωή του.

Υπενθυμίζεται πως ο οδηγός του περιπολικού έχει ήδη καταδικαστεί σε φυλάκιση 6 μηνών για το δυστύχημα και ενός μηνός για τον τραυματισμό του ηλικιωμένου πεζού. Εξάλλου, η δίκη του συνοδηγού συναδέλφου του έχει αναβληθεί για τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ο αστυνομικός που επρόκειτο να δικαστεί σήμερα είχε κληθεί να επιληφθεί του δυστυχήματος, και σύμφωνα με το κατηγορητήριο προσπάθησε να καλύψει τους εμπλεκόμενους συναδέλφους του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση