HomeHL-9Τα κοντέινερ είχαν… διπλό πάτο – Πώς βρήκαν τα ναρκωτικά στο πλοίο

Τα κοντέινερ είχαν… διπλό πάτο – Πώς βρήκαν τα ναρκωτικά στο πλοίο

Συνελήφθη το πλήρωμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τεράστιες ποσότητες χασίς σε μορφή σοκολάτα εντόπισαν τελικά οι λιμενικές αρχές μετά από πολύωρες έρευνες στο πλοίο «NOKA» που βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Το πλοίο εντοπίστηκε ανοιχτά της Κρήτης την περασμένη Πέμπτη και μεταφέρθηκε στο λιμάνι Αθερινόλακκου της Σητείας με τις λιμενικές αρχές να ξεκινούν ενδελεχή έλεγχο καθώς υπήρχε πληροφορία για «ύποπτο» φορτίο.

Οι έρευνες δεν απέδωσαν και τελικά αποφασίστηκε το πλοίο να μεταφερθεί στο λιμάνι του Ηρακλείου. Εκεί συνεχίστηκαν οι έρευνες με την συμμετοχή ειδικής ομάδας και του ειδικά εκπαιδευμένου σκυλιού.

Μάλιστα, στο Ηράκλειο έφτασε και ο και ο αρχηγός του λιμενικού σώματος, αντιναύαρχος, Σταμάτης Ράπτης.

Για πάνω από δύο 24ωρα δεν είχε βρεθεί τίποτε το αξιοπερίεργο ωστόσο λίγο πριν δοθεί το «πράσινο φως» για τον απόπλου οι άνδρες του λιμενικού σώματος έβγαλαν… λαβράκι.

Τα κοντέινερ όπως φάνηκε είχαν «διπλό» πάτο: στην κορυφή υπήρχαν διάφορα προϊόντα και στον πάτο υπήρχε το χασίς σε μορφή σοκολάτας.

Οι πρώτες έρευνες στα οκτώ κοντέινερ είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθούν πάνω από έξι τόνους χασίς – σοκολάτα ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως υπάρχει πιθανότητα η ποσότητα αυτή να αγγίξει τους 12 τόνους, αριθμός ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το «ΝΟΚΑ» – σημαίας Συρίας – ξεκίνησε πριν λίγες μέρες το ταξίδι του από το λιμάνι της Λαττάκειας στη Συρία ενώ προορισμός του ήταν η Λιβύη.

Συνελήφθη το πλήρωμα

Στα χέρια των αρχών βρίσκονται από χθες το απόγευμα το πλήρωμα του πλοίου «NOKA» μετά τα ευρήματα των λιμενικών αρχών.

Πρόκειται για έντεκα άτομα και συγκεκριμένα για δέκα Σύρους και έναν Ινδό οι οποίοι πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση