HomeHL-SportsΠάλεψε αλλά έχασε με 1-0 στη Λισαβόνα η ΑΕΚ

Πάλεψε αλλά έχασε με 1-0 στη Λισαβόνα η ΑΕΚ

Μπενφίκα-ΑΕΚ 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Η ΑΕΚ πάλεψε στο Ντα Λουζ κόντρα στην Μπενφίκα, είχε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ, ωστόσο δεχόμενη ένα γκολ στο τέλος τελικά ηττήθηκε με 1-0 από τους Πορτογάλους, στον τελευταίο της αγώνα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η «Ένωση» έτσι ολοκλήρωσε την παρουσία της στον 5ο όμιλο χωρίς να καταφέρει να αποσπάσει βαθμό, γεγονός που συνιστά αρνητικό ρεκόρ στην παρουσία των ελληνικών ομάδων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Στο 63ο λεπτό η ομάδα του Ουζουνίδη έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Τσόσιτς κέρδισε την κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Μοράν, βλέποντας την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.
Επτά λεπτά αργοτερα πάντως και οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν, καθώς ο Σεφέροβιτς με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα.
Στο 87ο λεπτό η πρωταθλήτρια Ελλάδας έμεινε με 10 παίκτες, μετά την αποβολή του Γαλανόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γκριμάλντο με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα, ανοίγοντας το σκορ για τους Λουζιτανούς.

Στο 89′ η Μπενφίκα «φλέρταρε» με το 2-0, ωστόσο ο Σεφέροβιτς είδε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι η μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι της κιτρινόμαυρης εστίας, μετά από το σουτ του.

Γκολ: 88′ Γκριμάλντο 
 
Κίτρινες: Ντίας (Μπενφίκα), Χουλτ (ΑΕΚ), Γαλανόπουλος (ΑΕΚ)
 
Κόκκινες: 87′ Γαλανόπουλος (ΑΕΚ)
 
Δοκάρια: 71′, 89′ Σεφέροβιτς (Μπενφίκα)
 
Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Γκριμάλντο, Ντίας, Σεφέροβιτς, Σεμέδο, Πίτσι (59′ Σέρβι), Σίλβα (35′ λ.τ. Ζίφκοβιτς), Ζαρντέλ, Αλμέιδα, Φέλιξ (76′ Καστίγιο), Φερνάντες
ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Τσόσιτς, Γαλανόπουλος, Μοράν (78′ Γκάλο), Κλωναρίδης (61′ Γιαννιώτας), Μπογέ (68′ Μάνταλος), Πόνσε
Διαφήμιση
Διαφήμιση