HomeΚΡΗΤΗΣωκράτης Βαρδάκης στη βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας

Σωκράτης Βαρδάκης στη βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας

«Έχει κλείσει οριστικά ο κύκλος των καταστροφικών μνημονίων»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Ολομέλεια της Βουλής, τοποθετήθηκε ο Σωκράτης Βαρδάκης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις».

Ο κ. Βαρδάκης τόνισε ότι οι συνάδεφλοι της αντιπολίτευσης, παρόλο που επί δεκατρία χρόνια κρατούσαν σε ομηρία τους εργαζόμενους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σήμερα με θράσος ισχυρίζονται ότι και με δική τους υπογραφή, μονιμοποιούνται οι εργαζόμενοι.

Στόχος της Κυβέρνησής από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση αυτού του τόπου ήταν να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και να οδηγήσει τη χώρα εκτός μνημονίων επισήμανε στην τοποθέτησή του ο κ. Βαρδάκης. Όταν για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ η μη περικοπή των συντάξεων είναι μια ενέργεια με ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο, δυστυχώς για την αντιπολίτευση περνάει στα ψιλά γράμματα το γεγονός ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις από 1/1/2019.

Επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα εξίσου μεγάλης σημασίας μέτρα που ρύθμισε νομοθετικά αυτή η Κυβέρνηση, όπως η επιστροφή των αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες, νέους επιστήμονες και αγρότες, τα οποία θα δώσουν μεγάλη ανάσα στην καθημερινότητα της ελληνικής οικογένειας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά: “Είναι πραγματικά στενόχωρο, κυρίες και κύριοι της Αντιπολίτευσης, μόνο και μόνο επειδή ποντάρατε στην κυβερνητική αποτυχία, να απαξιώνετε τον ελληνικό λαό που σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος στις πλάτες του τα χρόνια της κρίσης. Και σήμερα που δίνουμε μια ανάσα σε συνταξιούχους, εργαζόμενους, ανασφάλιστους, συνεχίζετε το ίδιο αφήγημα.

Υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό ότι θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και το κάναμε. Υποσχεθήκαμε ότι θα άρουμε μνημονιακά μέτρα και το κάναμε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το λέμε για άλλη μια φορά: Ναι, δεν μπορέσαμε το 2015 να υλοποιήσουμε το δικό μας πρόγραμμα. Όχι γιατί δεν θέλαμε, αλλά γιατί η καταστροφή από τις ανισόρροπες ασκούμενες πολιτικές σας ήταν τεράστια. Προσπαθήσαμε, όμως, με σταθερά βήματα και με δύσκολες μάχες και δημιουργήσαμε τις προοπτικές. Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη μαύρη προπαγάνδα, συνεπικουρούμενη από τα ΜΜΕ από το Μάρτιο του 2015; «Η Ελλάδα στα βράχια», λέγατε, εκλογές. «Δεν κλείνει η αξιολόγηση, εκλογές τώρα», λέγατε. «Χρεωκοπεί μέρα με τη μέρα η χώρα, εκλογές τώρα». «Καταρρέουν τα ασφαλιστικά ταμεία». «Δεν θα πληρωθούν οι συντάξεις». «Εκλογές». «Να φύγει η χειρότερη Κυβέρνηση όλων των εποχών», λέγατε. «Σας κοροϊδεύει ο Τσίπρας». «Δεν καταργείται η περικοπή των συντάξεων, αλλά αναστέλλεται», λέγατε μέχρι και προχθές. Μάλιστα, βάλατε και στοίχημα.

Η κυρία Γεννηματά ένα μήνα τώρα μας λέει ότι πήραμε από τον ελληνικό λαό δέκα και του δίνουμε ένα. Και το επαναλαμβάνει τακτικά τώρα τελευταία και ο κ. Μητσοτάκης.

Ακούστε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της Αντιπολίτευσης. Δεν αφήσατε τίποτα για να πάρουμε από τον ελληνικό λαό. Αφήσατε μόνο ανεργία, φτώχεια, απαξίωση, κοινωνικά ερείπια. Στον Προϋπολογισμό θα πούμε πόσα και τι πήρατε από τους Έλληνες. Δεν είναι ούτε δέκα, ούτε είκοσι. Είναι πολύ περισσότερα. Απλά όπως ο κ. Μητσοτάκης μπερδεύει τα Εξάρχεια με τη Συρία, έτσι κι εσείς έχετε μπερδέψει τις εποχές”.

Ο κ. Βαρδάκης υπενθύμισε στους βουλευτές της Αντιπολίτευσης ότι κρίθηκαν από τον ελληνικό λαό για τα χρόνια που κυβέρνησαν, το 2010, το 2011, το 2012, το 2013, το 2014, οπότε η χώρα έχασε το 25% του ΑΕΠ και βίωσε πρωτόγνωρα ποσοστά ανεργίας και φτώχειας, σε αντίθεση με την σημερινή Κυβέρνηση που από το 2015 κατάφερε να επαναφέρει τη χαμένη αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού και θα κριθεί γι’ αυτό στο τέλος της τετραετίας.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Βαρδάκης ανέφερε: “Κύριε Μητσοτάκη είπατε ότι θα πατάξετε τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Δεν ξέρω αν μας κάνετε πλάκα ή αν το εννοείτε. Αν, όμως, το εννοείτε, πρέπει να κοιτάξετε γύρω σας, στις δικές σας κυβερνήσεις.

Κύριε Μητσοτάκη, στη σημερινή κυβέρνηση δεν υπάρχουν ούτε Τσοχατζόπουλοι, ούτε Φρουζήδες, ούτε Ανθόπουλοι, ούτε Μαντέληδες, ούτε Παπαντωνίου. Ο ελληνικός λαός το διαπιστώνει αυτό κάθε μέρα. Όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος”.
Παρακολουθήστε το πλήρες βίντεο από την τοποθέτηση του κ. Βαρδάκη

https://www.youtube.com/watch?v=U950FMrE2lc

Διαφήμιση
Διαφήμιση