HomeHL-9Εντοπίστηκε δηλητηριασμένος γύπας στον Προφήτη Ηλία

Εντοπίστηκε δηλητηριασμένος γύπας στον Προφήτη Ηλία

Ξεκίνησε τη θεραπεία και σε λίγο καιρό θα ανοίξει και πάλι τα φτερά του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας γύπας εντοπίστηκε δηλητηριασμένος στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, από έναν φιλόζωο, ο οποίος και ειδοποίησε φιλοζωικό σύλλογο του Ηρακλείου για την μεταφορά του.

Αμέσως μέλη της ζωόφιλης Δράσης έφτασαν στο σημείο και παρέλαβαν τον γύπα προκειμένου να μεταφερθεί σε κτηνιατρείο του Ηρακλείου.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Καλλιόπη Μαραβελάκη ο γύπας ξεκίνησε ήδη τη θεραπεία και σε λίγο καιρό θα ανοίξει και πάλι τα φτερά του.
2

Ο γύπας σώθηκε χάρη στην έγκαιρη και φιλότιμη αντίδραση του κ. Σελλιανάκη.τονίζει η κ.Μαραβελάκη.

Στην σελίδα στο facebook αναφέρει:

«ΤΟ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΠΟΥΛΙΑ, ΜΑΣ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Ο ΟΜΟΡΦΟΣ ΓΥΠΑΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΣΕΛΛΙΑΝΑΚΗ ΜΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΖΩΟΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΠΤΕΡΟ ΠΛΑΣΜΑ. ΜΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΜΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΟΥΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ. ΑΡΧΙΣΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΕΤΑΕΙ ΠΑΛΙ ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ.
ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΔΟΛΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΓΥΠΕΣ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ . ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΛΛΑ ΨΟΦΙΜΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΦΕΛΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΟ ΠΤΩΜΑΤΟΦΑΓΑ, ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΠΑΝΙΟΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΩΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΩΝ ΤΟΥΣ.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση