Ήταν ένα από τα πιο τρομακτικά τροχαία δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί στην Κρήτη αλλά και την Ελλάδα ολόκληρη. Ο μαρτυρικός και τραγικός θάνατος των Δημήτρη Βουρβαχάκη και Βαγγέλη Κελαράκη, που είχαν εγκλωβιστεί στο φλεγόμενο ασθενοφόρο, έχει στοιχειώσει τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ Κρήτης.

Πέρασαν κιόλας έξι χρόνια από το μοιραίο εκείνο πρωινό της 12ης Δεκεμβρίου 2012, ωστόσο οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΝ δεν ξεχνούν τους συναδέλφους τους. Έτσι και σήμερα, απότισαν φόρο τιμής, στο σημείο όπου βρήκαν τραγικό θάνατο ο τότε διευθυντής του Κέντρου Δημήτρης Βουρβαχάκης και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Βαγγέλης Κελαράκης.

Στο μνημείο που έχει στηθεί στον δρόμο της Αγίας Πελαγίας, συνάδελφοι των θυμάτων, συγγενείς και φίλοι τέλεσαν τρισάγιο στη μνήμη τους, σε κλίμα έντονης συγκίνησης.

Υπενθυμίζεται, πως την ημέρα εκείνη, λίγο πριν από τις 9:00 τα δύο θύματα της τραγωδίας επέβαιναν σε ασθενοφόρο με οδηγό τον διασώστη και μοναδικό επιζώντα Νίκο Μυρωδιά, και κατευθύνονταν προς το Ρέθυμνο προκειμένου να συμμετάσχουν σε επιμορφωτικό σεμινάριο.

Το ασθενοφόρο είχε συγκρουστεί με διερχόμενο όχημα και με οδηγό μία γυναίκα, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στο εσωτερικό του. Φιάλες οξυγόνου που βρίσκονταν στην καμπίνα των ασθενών εξερράγησαν με αποτέλεσμα το ασθενοφόρο να τυλιχθεί στις φλόγες και οι δύο άνδρες να καούν ζωντανοί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση