HomeΚΡΗΤΗΝ. Ηγουμενίδης: «Έμπρακτη η ενίσχυση των Μουσικών Σχολείων της χώρας»

Ν. Ηγουμενίδης: «Έμπρακτη η ενίσχυση των Μουσικών Σχολείων της χώρας»

Ανακοίνωση ότι επίκεινται προσλήψεις προσωπικού στο Μουσικό Σχολείο του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις επιπλέον προσλήψεις για τις ανάγκες του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου ανακοίνωσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης. Σε γραπτή του δήλωση επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Εδώ και αρκετό καιρό, αποτελεί – εμπράκτως – προτεραιότητα της Κυβέρνησης η ουσιαστική ενίσχυση των Μουσικών Σχολείων της χώρας.

Ένα ακόμη Μουσικό Σχολείο εγκαινιάστηκε χθες, στη Λιβαδειά, από τον Υπουργό Παιδείας σε συνέχεια της ίδρυσης Μουσικών Σχολείων σε Καστοριά, Σάμο και Αθήνα, ενώ είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες έρχονται επιπλέον προσλήψεις στα Μουσικά Σχολεία της χώρας – εξέλιξη που αφορά άμεσα και το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου, που φέτος συμπλήρωσε 18 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και που πολύ πρόσφατα σε εκδήλωση τους οι μαθητές, γονείς και δάσκαλοι έθεσαν επιτακτικά το ζήτημα της ουσιαστικής αναβάθμισης του Σχολείου.

Επιπλέον, αύριο η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε πνεύμα εποικοδομητικού διαλόγου συναντιέται με τους Διευθυντές όλων των Μουσικών Σχολείων προκειμένου να επανεξεταστούν οι διατάξεις για τις αλλαγές στα εν λόγω σχολεία, ενώ σε επόμενο χρόνο ανοίγει ο κύκλος συζητήσεων και για τα Καλλιτεχνικά Σχολεία.

Είναι πολύ θετικό ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, για μια ακόμη χρονιά εξασφαλίζεται από τα δύο συναρμόδια Υπουργεία (Παιδείας και Ναυτιλίας) η δυνατότητα έκπτωσης 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας που υπηρετούν στα νησιά ενόψει Χριστουγέννων – εξέλιξη που φυσικά αφορά όχι μόνο εκπαιδευτικούς των Μουσικών Σχολείων, αλλά ένα μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών στα σχολεία απ’ άκρη σ’ άκρη της νησιωτικής χώρας.

Στα πλαίσια αυτών των προθέσεων έρχεται και η εντός της εβδομάδας νομοθέτηση των 4.500 μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) στην Ειδική Αγωγή, για το σχολικό έτος 2019-2020.

Με βάση όλα τα παραπάνω, είναι σαφές ότι είναι, όχι θεωρητική, αλλά έμπρακτη, τόσο η ενίσχυση των Μουσικών Σχολείων, όσο και ευρύτερα η ενίσχυση της δημόσιας Παιδείας και η εξάντληση όλων των δυνατοτήτων για στήριξη με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό ως προτεραιότητα και βασική μέριμνα της σημερινής Κυβέρνησης».

Διαφήμιση
Διαφήμιση