HomeΚΡΗΤΗΜιχελογιαννάκης: «Μπράβο στον Υπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας»

Μιχελογιαννάκης: «Μπράβο στον Υπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας»

«Δεν πρέπει η συμφωνία των Πρεσπών να ερμηνεύεται κατά το δοκούν»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Δεν πρέπει η συμφωνία των Πρεσπών να ερμηνεύεται κατά το δοκούν» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης.Ο κος Μιχελογιαννάκης αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας της Βουλγαρίας «Κύριε Ζάεφ, μην καταχραστείτε το θέμα της γλώσσας της ΠΓΔΜ. Αυτό μπορεί να σας κοστίσει την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιωάννη Μιχελογιαννάκη:

Δεν πρέπει η συμφωνία των Πρεσπών να ερμηνεύεται κατά το δοκούν. Ο Υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας, κ. Καρακατσάνοφ, σε συνέντευξη του στα ΜΜΕ της χώρας του, αναφέρθηκε στην προκλητική, όπως τη χαρακτηρίζει, δήλωση του Ζόραν Ζάεφ στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ ότι η Συμφωνία των Πρεσπών του παρέχει το δικαίωμα αναγνώρισης της «μακεδονικής γλώσσας» και πως αυτό το δικαίωμα κανείς δεν μπορεί πλέον να αμφισβητήσει.

Ο Υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας τόνισε ότι από τη «μακεδονική πλευρά» εκφράστηκε η επιθυμία να αμφισβητηθούν σοβαρά θέματα, να αλλαχθούν και να γίνουν δεκτά αυτά που δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορική αλήθεια». Η κυβέρνηση των Σκοπίων επιχειρεί να εκμεταλλευθεί το θέμα της δήθεν «μακεδονικής γλώσσας» είπε. Μάλιστα, επανήλθε με ανάρτησή του σε μέσα μαζικής δικτύωσης γράφοντας «Κύριε Ζάεφ, μην καταχραστείτε το θέμα της γλώσσας της ΠΓΔΜ. Αυτό μπορεί να σας κοστίσει την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Ο Βούλγαρος υπουργός προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει τη λεγόμενη «μακεδονική» γλώσσα να αναγνωριστεί ως επίσημη γλώσσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Σε απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, επιδεικνύεται η επιμονή των Σκοπίων για την «μακεδονική γλώσσα» λέγοντας ότι οι δηλώσεις του κ. Καρακατσάνοφ « διαμορφώνουν αρνητικό κλίμα που θα μας οδηγήσει μακριά τον έναν από τον άλλον και θα προκαλέσει εχθρότητα παρά φιλία». Αν η ΠΓΔΜ αντιδρά με αυτόν τον τρόπο με την βουλγαρική πλευρά, φανταστείτε πως θα αντιδράσουν με την ελληνική πλευρά όσο αφορά την «μακεδονική» γλώσσα, για αυτόν τον λόγο δεν πρέπει η συμφωνία των Πρεσπών να ερμηνεύεται κατά το δοκούν.

Μιχελογιαννάκης Ιωάννης

Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση