HomeHL-WorldΤα «κίτρινα γιλέκα» πιστεύουν ότι ο Μακρόν δεν κατανοεί τις δυσκολίες τους

Τα «κίτρινα γιλέκα» πιστεύουν ότι ο Μακρόν δεν κατανοεί τις δυσκολίες τους

Σε δύσκολη θέση ο Γάλλος πρόεδρος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρωτοφανείς πιέσεις δέχεται ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν να ακυρώσει τα σχέδιά του για μεταρρύθμιση της οικονομίας μετά και το τέταρτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων», που εξελίχθηκαν και πάλι σε σφοδρά επεισόδια παρά τα αυστηρά μέτρα αστυνόμευσης, γράφει η Wall Street Journal.

Η βία έχει φέρει τον Mακρόν στην πλέον δύσκολη θέση της μέχρι τώρα θητείας του. Μην μπορώντας να ελέγξει τους διαδηλωτές, ο Εμανουέλ Mακρόν αντιμετωπίζει φωνές που του ζητούν να κατευνάσει τις μάζες και να αποσύρει την ατζέντα των σαρωτικών αλλαγών. Ο Γάλλος Πρόεδρος πρόκειται να απευθυνθεί στο έθνος σήμερα το απόγευμα, ενώ πολλοί Γάλλοι ζητούν ολοκληρωτική αλλαγή πολιτικής. Στις τάξεις των συμμάχων και υποστηρικτών του στην Εθνοσυνέλευση επικρατεί πανικός και εγείρονται ερωτηματικά για το αν η προσπάθεια να γίνει κινητική η αγορά εργασίας θα έχει αποτέλεσμα.

Τα «κίτρινα γιλέκα» θεωρούν ότι ο Mακρόν είναι από άλλη πάστα και ανίκανος να κατανοήσει τις δυσκολίες τους. Την Κυριακή, οι υπουργοί του Προέδρου επιδόθηκαν σε μάχες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απάντησαν στους επικριτές του, περιλαμβανομένου του Tραμπ, που παρενέβη στην όλη υπόθεση με ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία ανέφερε ψευδώς ότι οι διαδηλωτές φώναζαν «Θέλουμε τον Tραμπ», γράφει η WSJ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ωστόσο πολλοί διαδηλωτές δηλώνουν ότι δεν συμβιβάζονται με τίποτε λιγότερο από την παραίτηση του Mακρόν, ενώ όσοι αποπειράθηκαν να διαπραγματευτούν με την κυβέρνηση αναφέρουν πως δέχθηκαν απειλές από ακραία μέλη του κινήματος. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, η υποστήριξη στις διαδηλώσεις έρχεται κυρίως από το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν και το αριστερό του Ζαν Λικ Μελανσόν. Η έντονη οικονομική ανισότητα μεταξύ των κέντρων των πόλεων και των απώτατων εσχατιών των προαστίων λειτουργεί σε βάρος του Mακρόν, εκτιμά η αμερικανική εφημερίδα.

Κρεμλίνο: Η Μόσχα δεν αναμίχθηκε σε εσωτερικές υποθέσεις της Γαλλίας

Εν τω μεταξύ η Ρωσία απέρριψε ως συκοφαντικές οποιεσδήποτε κατηγορίες ότι βοήθησε να ενισχυθούν οι αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στη Γαλλία, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Δεν αναμιχθήκαμε και δεν θα αναμιχθούμε στις εσωτερικές υποθέσεις οποιασδήποτε χώρας, της Γαλλίας περιλαμβανομένης», δήλωσε ο Πεσκόφ προς τους δημοσιογράφους.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση