HomeHL-TOPΣε αναβολή οδηγήθηκε η δίκη της πολύκροτης απαγωγής Λεμπιδάκη

Σε αναβολή οδηγήθηκε η δίκη της πολύκροτης απαγωγής Λεμπιδάκη

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου η ακροαματική διαδικασία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έφτασε η ώρα της δικαιοσύνης για την υπόθεση της πολύκροτης απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Ωστόσο, λίγα μόλις λεπτά μετά την έναρξη της διαδικασίας, η δίκη οδηγήθηκε σε αναβολή, απόφαση που ελήφθη μετά από ολιγόλεπτο διάλειμμα.

Έτσι, οι λεπτομέρειες της υπόθεσης που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα θα αναβιώσουν στις αίθουσες του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου την ερχόμενη Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, με τους συνολικά 12 κατηγορούμενους να βρίσκονται στο εδώλιο.

Γύρω στις 9:00 το πρωί ολοκληρώθηκε η μεταγωγή των κατηγορουμένων στο δικαστήριο, κάτω από ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο από την πίσω πόρτα.

Μεταξύ των κατηγορουμένων  8 παραμένουν προφυλακισμένοι ενώ άλλοι τέσσερις είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τις απολογίες τους στις αρχές του φθινοπώρου.

lempidakhs2

Λίγο μετά την προσαγωγή των κατηγορουμένων, στο Δικαστικό Μέγαρο έφθασε και ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο, τη μητέρα και τον αδελφό του, καθώς και στενούς φίλους της οικογένειας και κατευθύνθηκε αμέσως προς την δικαστική αίθουσα.

Στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους υπήρξε ιδιαίτερα λακωνικός, μολονότι ευδιάθετος, επαναλαμβάνοντας τη φράση «για μένα τώρα είναι όλα καλά!».

lempidakhs10

lempidakhs11

Στο μεταξύ, με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ένας εκ των κατηγορουμένων ο οποίος μάλιστα φέρεται ως ένα από τα ηγετικά στελέχη της ομάδας που σχεδίασε και εκτέλεσε την απαγωγή Λεμπιδάκη, ζήτησε από το δικαστήριο τον διορισμό δικηγόρου, καθώς όπως επικαλέστηκε δεν διαθέτει την οικονομική άνεση να προσλάβει συνήγορο υπεράσπισης.

lempidakhs-12

lempidakhs13

Λόγω του αιτήματος αυτού η διαδικασία οδηγήθηκε άμεσα σε αναβολή, καθώς ο διορισθείς νομικός θα πρέπει να ενημερωθεί πάνω στο περιεχόμενο της ογκωδέστατης δικογραφίας μέσα σε διάστημα τριών ημερών. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως, αναμένεται η καθηλωτική  κατάθεση του ίδιου του απαχθέντα Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος θα εξιστορήσει στους δικαστές όλα όσα έζησε στη διάρκεια της πολύμηνης απαγωγής του.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων, που ανέρχονται σε μεγάλο αριθμό, αναμένεται να τραβήξουν το ενδιαφέρον του ακροατηρίου, γεγονός που σημαίνει ότι η δίκη θα διαρκέσει αρκετό χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως κάποιοι από τους κατηγορούμενους αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

dikh-lempidakh12

lempidakhs7

Τί δήλωσαν οι δικηγόροι

Σε δηλώσεις του ο γνωστός νομικός Σάκης Κεχαγιόγλου, δικηγόρος δύο εκ των κατηγορουμένων οι οποίοι σχετίζονται με τον χώρο της μάντρας που αποτέλεσε και τον τελευταίο τόπο παραμονής του Μιχάλη Λεμπιδάκη κατά την πολύμηνη απαγωγή του, επισήμανε ότι υπερασπίζεται ανθρώπους και όχι αδικήματα και πως στόχος της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει είναι η ανάδειξη της προσωπικότητας των εντολέων του.

Ακόμη χαρακτήρισε την υπόθεση της απαγωγής, ως τη μεγαλύτερη σε διάρκεια που έχει υπάρξει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και προέβλεψε ότι η ακροαματική διαδικασία θα είναι πολύμηνη.

Από την πλευρά του ο ποινικολόγος Διονύσης Βέρας που επίσης εκπροσωπεί έναν από τους 12 κατηγορουμένους, εκτίμησε ότι η πολύκροτη δίκη θα ξεκινήσει απρόσκοπτα την ερχόμενη Πέμπτη και επανέλαβε σε όλους τους τόνους πως αυτό που έχει σημασία είναι ο σεβασμός στα δικαιώματα των κατηγορουμένων και όχι τί διατείνονται οι ίδιοι για την υπόθεση. Υπενθύμισε ακόμη ότι κάποιοι από αυτούς έχουν ομολογήσει τη συμμετοχή τους σε φάσεις της πολύμηνης απαγωγής, οι περισσότεροι ωστόσο αρνούνται την εμπλοκή τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση