HomeΣΠΟΡΞέφυγε ο ΠΑΟΚ, 2-1 με ανατροπή την ΑΕΛ

Ξέφυγε ο ΠΑΟΚ, 2-1 με ανατροπή την ΑΕΛ

ΠΑΟΚ – ΑΕΛ 2-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ο ΠΑΟΚ ξέφυγε με επτά βαθμούς από τον δεύτερο Ατρόμητο και με οκτώ από τον Ολυμπιακό, μετά τη νίκη του με 2-1 απέναντι στην ΑΕΛ στην Τούμπα.
Οι «βυσσινί» προηγήθηκαν στο 36’ με τον Νούνιτς, ενώ ο «Δικέφαλος» ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με πέναλτι του Πρίγιοβιτς. Μάλιστα στη φάση αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Καρανίκας. Το 2-1 διαμόρφωσε στο 69’ ο Άκπομ.
Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο από την αρχή, αλλά η πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη της Λάρισας στάθηκε θετικά. Η πρώτη αξιόλογη φάση που σημειώθηκε στο παιχνίδι ήταν η κεφαλιά του Κρέσπο από κοντά στο 22′ που απέκρουσε ο Κρίστινσον. Πολύ σύντομα, στο 24′ ο ΠΑΟΚ πλησίασε εκ νέου στο γκολ, από σέντρα του Λημνιού και ελαφρώς άστοχη κεφαλιά του Ουάρντα.

Κόντρα στη ροή του αγώνα η ΑΕΛ προηγήθηκε. Στο 36′ και στην πρώτη ολοκληρωμένη επίθεση της, από ωραία σέντρα του Καρανίκα, ο Νούνιτς με εύστοχη κεφαλιά στην κλειστή γωνία του Πασχαλάκη, πέτυχε το γκολ σημειώνοντας το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε περισσότερο στη συνέχεια και στο 41′ ο Κρίστινσον έκανε σωτήρια απόκρουση σε δυνατό σουτ του Μαουρίσιο. Στην διάρκεια των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να ισοφαρίσει.

Ο Καρανίκας διεκδικώντας την μπάλα από τον Πρίγιοβιτς τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή και ο Δραμινός ρέφερι καταλόγισε πέναλτι και με δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Καρανίκα, τον απέβαλε από το παιχνίδι. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Πρίγιοβιτς ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος συνέχισε να είναι επιθετικός και στο 60′ ο Μάτος έφτασε πολύ κοντά στο γκολ αλλά δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά στην εστία του Κρίστινσον. Το ίδιο συνέβη στο 63′ με το δυνατό σουτ του Ουάρντα που έφυγε άουτ.

Ο Λουτσέσκου στο 66′ έκανε δυο αλλαγές ταυτόχρονα με την είσοδο των Άκπομ και Σακχοφ και οι δυο παίκτες έμελε τρία λεπτά αργότερα (69¨) να πρωταγωνιστήσουν στην ανατροπή. Από πάσα συρτή του Σάκχοφ, ο Άκπομ με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λάρισας για να γίνει το 2-1.

Δυο λεπτά αργότερα σουτ του Μαουρίσιο πέρασε ελάχιστα άουτ και στο 85′ ο ΠΑΟΚ πλησίασε σε τρίτο γκολ αρχικά με τον Ζαμπά, και στην συνέχεια με τον Ουάρντα ενώ ως το τέλος της αναμέτρησης ο γκολκίπερ της Λάρισας Κρίστενσον αναδείχτηκε σε πρωταγωνιστική φυσιογνωμία για την ομάδα του με τις καθοριστικές επεμβάσεις του.

Γκολ: 36′ Νούνιτς (ΑΕΛ), 45’+2′ πεν. Πρίγιοβιτς (ΠΑΟΚ), 69′ Άκπομ (ΠΑΟΚ)

Κίτρινες κάρτες: 
Καρανίκας, Ακόστα

Κόκκινες κάρτες:
 45′ +2′ Καρανίκας

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Μαουρίτσιο, Βέρνμπλουμ (66′ Άκπομ), Ελ Καντουρί (66′ Σάκχοφ), Ουάρντα, Λημνιός (81′ Ζαμπά), Πρίγιοβιτς.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς, Χούμπτσεφ, Ντέλετιτς, Ακόστα (87′ Πίτι), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν (46′ Γκόλιας), Νούνιτς.
Διαφήμιση
Διαφήμιση