HomeHL-GreeceΣτα μαχαίρια Τσίπρας – Σκουρλέτης

Στα μαχαίρια Τσίπρας – Σκουρλέτης

Τρώγονται μεταξύ τους στον ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οποιος διαφωνεί, να κατέβει από το τρένο, έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου σε μια από τις ατάκες του που έχουν γράψει Ιστορία. Δεδομένου ότι ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον αγαπημένο πολιτικό του Αλέξη Τσίπρα, θα μπορούσε με ευκολία ο πρωθυπουργός να χρησιμοποιήσει και αυτή την χαρακτηριστική φράση. Και να την απευθύνει πρώτιστα στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίον η πολιτική απόσταση που τους χωρίζει ολοένα και μεγαλώνει.

Οσοι παρακολουθούν με προσεκτικό τρόπο τα δρώμενα του κυβερνώντος κόμματος θα έχουν αντιληφθεί την εντελώς διαφορετική φιλοσοφία που χαρακτηρίζει τον πρόεδρο και τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ. Κυρίως στα ζητήματα των συμμαχιών και των ανοιγμάτων στον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας. Επιπλέον, σε αντιπαραθετικό μήκος κύματος κινούνται και οι απόψεις τους για τα ψηφοδέλτια που πρέπει να καταρτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αποκορύφωμα, βεβαίως, είναι η εμφανής διαφωνία τους για τον υποψήφιο του κόμματος στον Δήμο Αθηναίων.

Εδώ και καιρό ο Αλέξης Τσίπρας αναζητά το πρόσωπο εκείνο που θα κάνει τη διαφορά, θα πετύχει ένα αξιοπρεπές ποσοστό και τούτο ανεξάρτητα από την πολιτική ταυτότητα που θα έχει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σκέψεις του κ. Τσίπρα έφτασαν έως και σε πρόσωπα από τον επιχειρηματικό κόσμο ή ακόμα και σε πολιτικά στελέχη με δεξιές καταβολές.

Με αυτό τον τρόπο θέλει να καταδείξει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα του πολιτικού περιθωρίου, αλλά ότι έχει ανοιχτεί και απευθύνεται σε ευρύτερα ακροατήρια. Επιπροσθέτως, θέλει να αποφύγει το φιάσκο των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014, όταν, παρότι κάλπαζε τότε προς την εξουσία, είχε πενιχρά αποτελέσματα στους δήμους και στις περιφέρειες, λόγω και των στενά κομματικών υποψηφίων που είχε επιλέξει.

parapolitika.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση