HomeHL-SportsΜεγάλο διπλό (1-2) για την Κέρκυρα στην Κρήτη επί του Εργοτέλη

Μεγάλο διπλό (1-2) για την Κέρκυρα στην Κρήτη επί του Εργοτέλη

Δύο γκολ ο εκπληκτικός Λινάρδος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είναι κάποιες νίκες που δίνουν άνοδο. Μία τέτοια πέτυχε την Κυριακή η Κέρκυρα, που επικράτησε εκτός έδρας με 2-1 του Εργοτέλη, για την 8η αγωνιστική της Β’ Εθνικής.

Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού έβγαλε ψυχή και μεγάλη διάθεση στο παιχνίδι που διεξήχθη στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού, καταφέρνοντας να φτάσει στην σπουδαία επικράτηση.

Έτσι βρίσκεται πλέον στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, προσπερνώντας τον Εργοτέλη και… περιμένει.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Λινάρδος, ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του.

Προσωρινά είχε ισοφαρίσει για τον Εργοτέλη ο Έφορντ.

Λίγα πράγματα…

Το πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης δεν προσέφεραν ιδιαίτερες συγκινήσεις στον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου.

Οι δύο ομάδες επιδόθηκαν κυρίως σε παιχνίδι κέντρου, με δυνατές μονομαχίες, χωρίς όμως πολλές φάσεις.

Οι φιλοξενούμενοι στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα ήταν πιο κινητικοί, προσπαθούσαν να βρουν κενά στην αντίπαλη άμυνα, όμως ουσιαστικά απείλησαν μόνο στο 24′ με το κοντινό σουτ του Σιατραβάνη να περνάει άουτ.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς στα τελευταία 15 περίπου λεπτα του ημιχρόνου και είχαν καλή στιγμή στις καθυστερήσεις, με το πλασέ του Ιατρούδη από καλή θέση να μην βρίσκει στόχο.

Αλλαγή ρυθμού με το… καλημέρα

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου είχε μία εντελώς διαφορετική εικόνα. Οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν πιο επιθετικές, έχοντας ως στόχο να πετύχουν κάποιο τέρμα.

Οι φιλοξενούμενοι στο 51ο λεπτό κατάφεραν να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Ο Λινάρδος με κεφαλιά… εξαργύρωσε την ωραία σέντρα του Κούρου και άνοιξε το σκορ.

Ο Εργοτέλης, όμως, δεν άργησε να απαντήσει, καθώς στο 59′ ο Έφορντ με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή έφερε το ματς στα ίσια.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, έψαξαν και δεύτερο τέρμα, όμως στην τελική ενέργεια τα χαλούσαν.

Οι Φαίακες στο 71ο λεπτό βρήκαν ξανά χώρους σε μία αντεπίθεση τους και κατάφεραν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα. Πρωταγωνιστές ήταν και πάλι οι παίκτες του πρώτου τέρματος, με τον Κούρο να γυρνάει την μπάλα στην περιοχή και τον Λινάρδο με σουτ να γράφει το 1-2.

Στα επόμενα λεπτά ο Εργοτέλης έκανε κάποιες προσπάθειες για να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά δεν είχε ορθόδοξο τρόπο επίθεσης.

Ή καλύτερη στιγμή για να ισοφαρίσουν οι Κρητικοί ήταν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν το απευθείας χτύπημα φάουλ του Κοζορώνη έδιωξε με δυσκολία ο Κουτζαβασίλης.

Το 1-2 έμεινε έως το φινάλε και έτσι η ομάδα του Δημήτρη Σπανού, ο οποίος την είχε παρατάξει άψογα στον αγωνιστικό χώρο, έφυγε με το σπουδαίο διπλό από την έδρα του Εργοτέλη.

Διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας). Βοηθοί: Αϊναλής – Φραγιός (Μακεδονίας). 4ος: Ζαμπαλάς (Ηπείρου).

Κίτρινες: 53′ Λινάρδος, 83′ Σανδραβέλης

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Καλογεράκης, Οικονόμου, Λαμπάκης (58′ Κβάτενγκ), Μαζουλουξης (74′ Γιακούμπου), Μπάτζιος, Μπρους, Τσέλιος, Κοζορώνης, Σταθόπουλος (46′ Μπουτσάκης), Ιατρούδης, Έφορντ.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Δημήτρης Σπανός): Κουτζαβασίλης, Κούρος, Σπίνουλας, Ιωάννου, Κρητικός, Κόντος (88′ Βέρτζος), Ζορμπάς, Τουράμ, Σανδραβέλης, Σιατραβάνης (70′ Βίλα), Λινάρδος (79′ Νίκιτς).

Διαφήμιση
Διαφήμιση