HomeHL-9Ένταση και πετροπόλεμος έξω από τον Άγιο Μηνά

Ένταση και πετροπόλεμος έξω από τον Άγιο Μηνά

Ισχυρή αστυνομική δύναμη είχε παραταχθεί έξω από τη Μητρόπολη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, με αφορμή το μνημόσυνο που τελέστηκε νωρίτερα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ανδρέα με ομιλητή τον Ηρακλειώτη ευρωβουλευτή Νότη Μαριά.

Από νωρίς στον χώρο είχαν συγκεντρωθεί διοργανωτές του μνημοσύνου και ταυτόχρονα απέναντι από τον Άγιο Μηνά είχαν παραταχθεί αντιεξουσιαστές και μέλη συλλογικοτήτων που είχαν διοργανώσει αντισυγκέντρωση.

Γύρω από τον Μητροπολιτικό Ναό παραμένε σε πλήρη επιφυλακή  δύναμη της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενα επεισόδια.

Και οι δύο πλευρές συγκεντρωμένων φώναζαν συνθήματα ενώ λίγο μετά το τέλος του μνημοσύνου, σημειώθηκε ένταση όταν ομάδα των διοργανωτών συγκρούστηκε με ομάδα αντιεξουσιαστών στους γύρω δρόμους, εκτοξεύοντας πέτρες οι μεν στους δε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον πετροπόλεμο υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ των εμπλεκομένων, ενώ υπήρξε και παρέμβαση της αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν στην οδό Αγίου Μηνά, προκειμένου οι αντιμαχόμενες πλευρές να απομακρυνθούν.

Παρέμβαση επιχείρησε να κάνει και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Κρητης κ.κ. Ειρηναίος, χωρίς ωστόσο να εισακουστεί. Μάλιστα, φέρεται να παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα από την ταράτσα της Μητρόπολης.agios-mhnas-epeisodia4

Θα πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι συνθήματα αναγράφηκαν στους εξωτερικούς τοίχους του Μητροπολιτικού Ναού.

Σε ανακοίνωση του Νότη Μαριά για τη διοργάνωση του μνημόσυνου αναφέρονται τα εξής:

«Πλήθος κόσμου συμμετείχε στο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, που διοργάνωσαν στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο Κρήτης το Πολιτικό Κίνημα ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ και το Πολιτικό Κίνημα  ΑΡΔΗΝ.

Στην σύντομη επιμνημόσυνη ομιλία ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η Αλβανική αστυνομία δολοφόνησε τον Κατσίφα γιατί τόλμησε να αντισταθεί στους Αλβανούς αστυνομικούς που κατέβαζαν τις Ελληνικές σημαίες στους Βουλιαράτες, γιατί τόλμησε να υψώσει ανάστημα ενάντια στην καταπίεση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου από τις αλβανικές αρχές.

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς, στηλίτευσε τις αλβανικές αρχές για το κλίμα τρομοκρατίας που επικράτησε και σήμερα στο μνημόσυνο του Κατσίφα στους Βουλιαράτες, καθώς επίσης τόσο την αντισυγκέντρωση Αλβανών εθνικιστών στο Αργυρόκαστρο όσο και το «αντιμνημόσυνο», που διοργάνωσε εν είδει  αντισυγκέντρωσης έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά μικρή ομάδα πολιτών».

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση