HomeΚΡΗΤΗΣύσκεψη για τα προβλήματα στους τομείς της υγείας και πρόνοιας

Σύσκεψη για τα προβλήματα στους τομείς της υγείας και πρόνοιας

Με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου καλεί σε σύσκεψη τις διοικήσεις των σωματείων των δημόσιων νοσοκομείων και προνοιακών μονάδων την ερχόμενη Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, στις 18:00 στα γραφεία του Συλλόγου στο ΠΑΓΝΗ.

Σκοπός της σύσκεψης είναι να τεθούν επί τάπητος – όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση – οι σοβαρές εξελίξεις στην υγεία και πρόνοια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά εργαζόμενοι και ασθενείς.

Μεταξύ άλλων στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζονται τα εξής:

«Καλούμε ιδιαίτερα όλους όσοι εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις γιατί έχει πια αποδειχτεί ότι:

⇒ οι εργαζόμενοι ενώ καλούνται να καλύψουν πάγιες – διαρκείς και επιτακτικές ανάγκες στους χώρους υγείας & πρόνοιας, υποχρεώνονται σε συμβάσεις με υποτυπώδεις μισθούς, με λειψά ωράρια, σε συνθήκες που καλλιεργούν την ομηρία και την εξάρτηση από διοικήσεις και κυβερνήσεις,
⇒ οι συμβάσεις αυτές δεν καλύπτουν τις λειτουργικές ανάγκες των χώρων ενώ ταυτόχρονα, βαθαίνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Τα αιτήματα των διεκδικήσεων του κλάδου έχουν ως εξής: 

• Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, προϋπόθεση που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά – μισθολογικά – ασφαλιστικά – επιστημονικά δικαιώματα!
• Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις & παράλληλα, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες!
• Ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθολογικά – εργασιακά δικαιώματα.
• Να μπει τέλος στην αβάσταχτη εντατικοποίηση και τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς.
• Να ενταχθούν επιτέλους στα ΒΑΕ όλοι όσοι εργάζονται σε βαριές, ανθυγιεινές κι επικίνδυνες συνθήκες. Να μην περικοπεί – καταργηθεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Να ληφθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας κι ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας, στην κοινή δράση των υγειονομικών χρειάζεται να συμβάλουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι ενάντια στην εμπορευματοποίηση, την υποχρηματοδότηση, και την υποστελέχωση των δομών υγείας.

Να διεκδικήσουμε την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας και των επιτευγμάτων της επιστήμης για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, αποκλειστικά δημόσιου, δωρεάν συστήματος υγείας, που θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους«.

Διαφήμιση
Διαφήμιση