HomeHL-WorldΕρντογάν κατά Κιλιτσντάρογλου για επαφές με «τρομοκράτες» βουλευτές

Ερντογάν κατά Κιλιτσντάρογλου για επαφές με «τρομοκράτες» βουλευτές

Οι συναντήσεις του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Γερμανία προκάλεσαν την οργή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έβαλε σήμερα στο στόχαστρό του τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για τις πρόσφατες συναντήσεις του με βουλευτές στη Γερμανία, οι οποίοι κατά τον Τούρκο πρόεδρο έχουν στενές διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Στα τέλη Νοεμβρίου ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) συναντήθηκε μεταξύ άλλων με την Σεβίμ Ντάγκντελεν, αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Die Linke.

«Εκείνος (ο Κιλιτσντάρογλου) συναντήθηκε με ανθρώπους που είναι γνωστοί για το έντονο ενδιαφέρον τους σε τρομοκρατικές οργανώσεις», υποστήριξε σήμερα ο αρχηγός του τουρκικού κράτους ενώπιον μελών του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Άγκυρα. Αναφερόταν στο PKK, το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο dpa και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ηγέτης του CHP συναντήθηκε επίσης με μια «Γερμανίδα βουλευτίνα», που είναι «φανατική υποστηρίκτρια της τρομοκρατικής οργάνωσης (PKK)», είπε ο Ερντογάν, σε μια προφανή του αναφορά στην Ντάγκντελεν, χωρίς να την κατονομάσει.

«Ειλικρινά, αναρωτιόμαστε τι συζήτησε ο Κιλιτσντάρογλου με μια Γερμανίδα βουλευτίνα με τέτοιο σκοτεινό ιστορικό», διερωτήθηκε.

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolou, μετά την ομιλία Ερντογάν, υπογράμμισε στο τηλεγράφημά του ότι η Ντάγκντελεν είναι γνωστή για «προπαγάνδα υπέρ του PKK» εντός της Μπούντεσταγκ.

Η Ντάγκντελεν, κουρδικής καταγωγής, είναι δεινή επικρίτρια του Ερντογάν.

Σήμερα, η ίδια με δηλώσεις της στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa αντέκρουσε τις κατηγορίες ως μια «συκοφαντική εκστρατεία του Ερντογάν», χαρακτηρίζοντας «ανοησίες» τις κατηγορίες περί διασυνδέσεων με το PKK.

Ενόψει των τοπικών εκλογών της 31ης Μαρτίου στην Τουρκία, ο ηγέτης του τουρκικού κράτους έχει οξύνει τις τελευταίες εβδομάδες τη ρητορική του εναντίον επικριτών και αντιπολίτευσης.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση