HomeHL-TOPΕπεισόδια στο κέντρο του Ηρακλείου μετά την πορεία για τον Αλ. Γρηγορόπουλο

Επεισόδια στο κέντρο του Ηρακλείου μετά την πορεία για τον Αλ. Γρηγορόπουλο

Εκτεταμένα επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένταση και επεισόδια στο κέντρο του Ηρακλείου σημειώθηκαν λίγο μετά τις 8:30 απόψε, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας που είχε διοργανωθεί με αφετηρία τα Λιοντάρια, στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κύριος όγκος των διαδηλωτών που πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους επέστρεψε στο σημείο εκκίνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα νεαρών ατόμων αποκόπηκε από τους συγκεντρωθέντες και κατευθύνθηκε προς τον πεζόδρομο της Χάνδακος.

Τους νεαρούς ακολούθησαν άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο κέντρο με αποτέλεσμα να «ανάψουν τα αίματα». Στη συνέχεια, οι νεαροί διαδηλωτές φέρονται να πέταξαν εναντίον των αστυνομικών  φωτοβολίδες και πέτρες ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνων από τις αστυνομικές ομάδες.

Κατά την κορύφωση της έντασης προκλήθηκαν περιορισμένες φθορές κατά μήκος της οδού Χάνδακος, ενώ έχουν γίνει και τουλάχιστον τρεις προσαγωγές.

 

Ανάλογη ένταση σημειώθηκε και στα Χανιά, μετά το τέλος της πορείας. Όταν οι διαδηλωτές επέστρεψαν στην πλατεία Αγοράς, μια ομάδα νεαρών ατόμων αποκόπηκε από την πορεία και κατευθύνθηκε προς την οδό Δασκαλογιάννη. Στο σημείο εκείνο σημειώθηκαν αψιμαχίες με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Μολότοφ, χημικά και πετροπόλεμος στην Αθήνα

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της Αθήνας. Τα επεισόδια ξεκίνησαν στα Εξάρχεια λίγο μετά την δεύτερη πορεία μνήμης για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και γρήγορα οι δρόμοι της περιοχής μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης με βροχή από μολότοφ, πετροπόλεμο και χημικά.

Σύμφωνα με το protothema.gr pερίπου στις 8 το βράδυ η ατμόσφαιρα σε όλο το κέντρο της Αθήνας ήταν αποπνιχτική από τις φωτιές και τα δακρυγόνα, ενώ έως τις επτάμισι είχαν γίνει 27 προσαγωγές.

Στη «μάχη» οι αύρες της ΕΛΑΣ

Με ρίψεις νερού από τις δύο «αύρες»  επιχειρούσε από τις 8.30  απέναντι στους κουκουλοφόρους η αστυνομία.  Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βροχή μολότοφ και πέτρες στο όχημα «Αίαντας» την ώρα που εκείνο επιχειρούσε να προσεγγίσει διαμέρισμα που απειλείτο από τις φλόγες.

Φωτιά σε διαμέρισμα

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική φωτιά  απείλησε  διαμέρισμα στην οδό Σπύρου Τρικούπη, από  τις φλόγες από το δρόμο. Έως τις 20.20 οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν είχαν καταφέρει να προσεγγίσουν στο σημείο.

Οδοφράγματα από νωρίς

Με οδοφράγματα που άρχισαν να στήνουν αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος των εκδηλώσεων μνήμης για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.  Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή και ιδιαίτερα γύρω από το Πολυτεχνείο προκειμένου να αποτραπεί προσπάθεια κατάληψης.

Την ίδια ώρα, στα Προπύλαια  η συγκέντρωση στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου  ξεκίνησε λίγο πριν από τος έξι το απόγευμα με αποτέλεσμα λίγα λεπτά  αργότερα να κλείσει και η Πανεπιστημίου, μετά τη Στουρνάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιεξουσιαστές εισέβαλαν σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό Σπύρου Τρικούπη.

Η πορεία από τα Προπύλαια ξεκίνησε περίπου στις εξίμισι το απόγευμα με τους διαδηλωτές να κινούνται προς την οδό Γλάδστωνος, όπου έπεσε νεκρός ο Ζακ Κωστόπουλος.  Περίπου την ίδια ώρα η κυκλοφορία αποκλείσθηκε στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα, έγιναν συνολικά 27 προσαγωγές. Μεταξύ των προσαχθέντων βρίσκονται τόσο ανήλικοι, όσο και αλλοδαποί.

epeisodia10

Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες εργοτάξιο του μετρό

Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με το protothema.gr, νέος γύρος επεισοδίων με μολότοφ, φωτιές και δακρυγόνα ξέσπασε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μετά το τέλος της δεύτερης πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, οι κουκουλοφόροι έκαναν εκ νέου την εμφάνισή τους.

Από το ΑΠΘ βγήκαν στην οδό Εγνατίας στο Συντριβάνι και άρχισαν να εκτοξεύουν μολότοφ και αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=ryHfDs5iN50

Μάλιστα, φωτιά ξέσπασε σε κοντέινερ του εργοταξίου του μετρό και καταβλήθηκε προσπάθεια κατάσβεσης από όχημα της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν και σε μία προσαγωγή.

https://www.youtube.com/watch?v=px9TijJwcoM

Διαφήμιση
Διαφήμιση