HomeHL-TOPΣτα ίχνη των… εμπρηστών των βαρέων οχημάτων στην Ιεράπετρα

Στα ίχνη των… εμπρηστών των βαρέων οχημάτων στην Ιεράπετρα

Συνελήφθη ένας άνδρας που οδηγείται στον εισαγγελέα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα ίχνη των… εμπρηστών που έβαλαν φωτιά στα βαρέα οχήματα που υπήρχαν σε εργοτάξιο στην αγροτική περιοχή της Γρα Λυγιάς στην Ιεράπετρα βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του cretapost, ήδη οι αστυνομικές αρχές έχουν πραγματοποιήσει μία σύλληψη ενός άνδρα 28 ετών, που φέρεται να έχει ομολογήσει ότι συμμετείχε στο σχέδιο εμπρησμού των οχημάτων.

Μάλιστα, ο ίδιος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα ενώ θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Λασιθίου.

Την ίδια ώρα, οι αρχές εξετάζουν την συμμετοχή άλλων δύο ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός της ημέρας αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Μισό εκατομμύριο ευρώ η… ζημιά για τους ιδιοκτήτες

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης όταν μία «περίεργη» φωτιά ξέσπασε μέσα στο εργοτάξιο κάνοντας… στάχτη 7 βαρέα οχήματα, φορτηγά και μηχανήματα χωματουργικών εργασιών, προκαλώντας ζημιά αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ στους ιδιοκτήτες τους.

Τα μηχανήματα βρίσκονταν στο σημείο στο πλαίσιο εργολαβίας για λογαριασμό ιδιώτη που είχαν αναλάβει οι δύο ιδιοκτήτες τους, ώστε να κατασκευαστούν θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις. Μετά το τέλος της δουλειάς, τα μηχανήματα ασφαλίστηκαν στο εργοτάξιο και οι χειριστές επέστρεψαν στις οικογένειες τους. Αργά, το βράδυ ωστόσο, εκδηλώθηκε κάτω από περίεργες και για την ώρα αδιευκρίνιστες συνθήκες η πυρκαγιά που κατέστρεψε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τα 7 από τα 8 μηχανήματα που βρίσκονταν στο σημείο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, και μολονότι η ζημιά που προκλήθηκε ήταν μεγάλη, ωστόσο κατέστη εφικτό οι φλόγες να μην επεκταθούν στα παρακείμενα θερμοκήπια και αγροικίες. Στο έργο της πυρόσβεσης συμμετείχαν πέντε πυροσβέστες που έσπευσαν με δύο πυροσβεστικά οχήματα, ενώ δύναμη παρέμεινε και στη διάρκεια της νύχτας ώστε να παρέμβει άμεσα στην περίπτωση που χρειαζόταν.

Δελτίο τύπου της Αστυνομίας αναφέρει:

Ειδικότερα, προχθές (04.12.2018) το βράδυ άγνωστο άτομο, προκάλεσε πυρκαγιά σε έξι χωματουργικά μηχανήματα, επιχείρησης ιδιοκτησίας 52χρονου ημεδαπού, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή τριών μηχανημάτων.
Από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων καθώς και την εμπεριστατωμένη έρευνα, του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Λασιθίου σε συνεργασία με το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.) Περιφέρειας Κρήτης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, προέκυψε ότι ο 28χρονος είχε προβεί στην εν λόγω ενέργεια του εμπρησμού στην επιχείρηση του 52χρονου.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν οι ανωτέρω Υπηρεσίες και συνελήφθη ο 28χρονος, ο οποίος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση