HomeΚΟΣΜΟΣΗ Κύπρος απαντά στις απειλές της Μόσχας

Η Κύπρος απαντά στις απειλές της Μόσχας

Δεν επιδιώκουμε στρατιωτικοποίηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ουδέποτε ήταν στόχος μας, ούτε και τώρα επιδιώκουμε στρατιωτικοποίηση της Κύπρου», ήταν η απάντηση της Λευκωσίας, στις απειλές της Μόσχας.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, διεμήνυσε στην Κύπρο ότι θα έχει επικίνδυνες συνέπειες τυχόν περαιτέρω στρατιωτικοποίηση του νησιού, ενώ έκανε λόγο για πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ θέλουν να φτιάξουν εκεί στρατιωτικές βάσεις.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία, αξιοποιώντας τη γεωγραφική θέση της, παρέχει διευκολύνσεις για ανθρωπιστικής φύσεως επιχειρήσεις και αυτό μόνο σε περιπτώσεις που κάποιες χώρες υποβάλουν σχετικό αίτημα ή και έχουν κάποια σχετική με το θέμα αυτό Συμφωνία ή Μνημόνιο  με την Κυπριακή Δημοκρατία», ανέφερε επιπλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου, απαντώντας στα ρωσικά πυρά.

Μετά τη δήλωση της Ζαχάροβα, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ. Συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις και αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με πιθανούς τρόπους για περαιτέρω ενίσχυσής τους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κυπριακού ΥΠΕΞ, Δημήτρη Σαμουήλ.

Ακόμη, συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και για θέματα που άπτονται των σχέσεων ΕΕ-Ρωσίας. Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε ο κ. Σαμουήλ σύμφωνα με το ΑΠΕ, συμφώνησαν να συναντηθούν τους αμέσως επόμενους μήνες.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση