HomeΕΛΛΑΔΑΡήξη Μπουτάρη – ΣΥΡΙΖΑ: Κομματική η υποψηφιότητα της Νοτοπούλου

Ρήξη Μπουτάρη – ΣΥΡΙΖΑ: Κομματική η υποψηφιότητα της Νοτοπούλου

Ο Γιάννης Μπουτάρης εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του ΣΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρελθόν φαίνεται να αποτελούν οι καλές σχέσεις και η ανταλλαγή φιλοφρονήσεων ανάμεσα στον Γιάννη Μπουτάρη και τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις ευθείες βολές που εξαπέλυσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά του κυβερνητικού κόμματος.

Κατά τη συνάντησή του με τον υποψήφιο δήμαρχο, Νίκο Ταχιάο, που έχει και τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, ο απερχόμενος δήμαρχος εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του τόσο στις «κομματικές υποψηφιότητες», όσο και στις δηλώσεις του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, που διαχώρισε τον κ. Μπουτάρη με την δημοτική του παράταξη.

Ειδικότερα, όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη σχετικά με την υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου για τον δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπουτάρης απάντησε:

«Οι κομματικοί υποψήφιοι εμένα με στεναχωρούν. Ο πρωθυπουργός είπε κάποια στιγμή να ηγηθώ ενός ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου προκειμένου να μην αλλάξει χέρια ο δήμος. Εκείνο που μετράει πρώτα για μένα είναι, ότι εμείς σαν «Πρωτοβουλία» δεν ανεχόμαστε κομματικές υποψηφιότητες».

Παράλληλα, άσκησε κριτική στον κ. Σκουρλέτη που διαχώρισε τον ίδιο από την παράταξή του. «Έγινε ένα λάθος, δεν ξέρω αν είναι λάθος ή εσκεμμένο, ένα μέλος της νομαρχιακής είπε ότι ο Τσίπρας στηρίζει Μπουτάρη και όχι Πρωτοβουλία. Αυτό είναι λάθος. Μπουτάρης και Πρωτοβουλία είναι το ίδιο πράγμα. Ή στηρίζετε Πρωτοβουλία ή αντίο» ανέφερε.

 «Ο κ. Ταχιάος βλέπει τα πράγματα με ανοιχτό μυαλό»

Ο κ. Μπουτάρης μίλησε θετικά για τον κ. Ταχιάο, λέγοντας ότι «έδειξε τις προθέσεις του για έναν καλό προεκλογικό αγώνα χωρίς χτυπήματα κάτω από την κοιλιά. Βλέπει τα πράγματα με ανοιχτό μυαλό».

Από την πλευρά του, ο κ. Ταχιάος δεσμεύτηκε ότι εφόσον εκλεγεί δεν θα καταστρέψει το έργο του κ. Μπουτάρη. «Στην Ελλάδα κάνουμε μεγάλο λάθος όταν έρχεται ο επόμενος, να κατεδαφίζει τον προηγούμενο ως πρόσωπο και έργο. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση σε μένα», σημείωσε, λέγοντας ωστόσο ότι κάθε δήμαρχος βάζει διαφορετικό χρώμα στην πόλη.

Νωρίτερα ο κ. Μπουτάρης είχε συνάντηση με την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η συζήτηση για τη συγκρότηση ενός κοινού προοδευτικού μετώπου, με προοπτική νίκης στις ερχόμενες εκλογές.

Ερωτηθείς για την κ. Νοτοπούλου, ο κ. Ταχιάος επανέλαβε ότι δεν την γνωρίζει. «Δεν ξέρω την κ. Νοτοπούλου, δεν την έχω γνωρίσει ποτέ. Δεν έχω άποψη. Είναι ένα πρόσωπο νέο. Εγώ μπορώ να απαντήσω για μένα. Δεν προέκυψα out of the blue στην πόλη. Μπορεί κανείς να μιλήσει για μένα θετικά ή αρνητικά, είμαι έτοιμος να απάντήσω στα πάντα», ανέφερε με νόημα.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση