HomeΚΟΣΜΟΣΝτι Μάιο: Θα εφαρμόσουμε τα μέτρα και θα αποφύγουμε τις κυρώσεις

Ντι Μάιο: Θα εφαρμόσουμε τα μέτρα και θα αποφύγουμε τις κυρώσεις

Συνέντευξη στο Ansa

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

«Θα εφαρμόσουμε τα μέτρα της κυβέρνησης και θα αποφύγουμε τις ευρωπαϊκές κυρώσεις, τηρώντας συγχρόνως τις υποσχέσεις μας», δήλωσε ο Ντι Μάιο.

«Παρουσιάσαμε μια νέα οικονομική συνταγή, η οποία ακολουθεί αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Και αυτό προκαλεί προστριβές και συζητήσεις», πρόσθεσε ο αρχηγός των «πεντάστερων», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός πρόκειται να εγκριθεί από την Γερουσία μετά τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν δηλαδή θα παρουσιαστούν και οι καθοριστικές τροπολογίες που αναμένεται να μειώσουν την σχέση ελλείμματος- ΑΕΠ και να οδηγήσουν σε συμβιβασμό με την Κομισιόν.

Παράλληλα, σε συνομιλία του με την εφημερίδα La Repubblica, o ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε τονίζει ότι, «αν έχει τη δυνατότητα να μειώσει τις συνολικές δαπάνες που απαιτούν ορισμένα μέτρα του προϋπολογισμού, είναι πρόθυμος να το λάβει υπόψη του». «Δεν είπα ποτέ μου ότι δεν μιλώ με τον Γιούνκερ», λέει ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

«Αν μου φέρουν συνολικούς υπολογισμούς οι οποίοι να μου επιτρέπουν να μειώσω το έλλειμμα στο 2,3% ή στο 2,1%, είναι σαφές ότι τις μεταρρυθμίσεις ούτως ή άλλως πρόκειται να τις εφαρμόσω», τονίζει ο ιταλός πρωθυπουργός και καθηγητής νομικής.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση