HomeHL-EconomyΠώς η Βρετανία απέσπασε από την Κύπρο το εμπορικό σήμα για το χαλλούμι

Πώς η Βρετανία απέσπασε από την Κύπρο το εμπορικό σήμα για το χαλλούμι

Για ολιγωρία των κυπριακών αρχών κάνουν λόγο κυπριακά μέσα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην εταιρεία «John & Pascalis LTD», η οποία είναι εγγεγραμμένη στη Βρετανία, κέρδισε με δικαστική απόφαση το εμπορικό σήμα για το χαλλούμι, μια εξέλιξη που προκάλεσε αναστάτωση στο υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου, από όπου κατάγεται το διάσημο λευκό τυρί.

Την είδηση αποκάλυψε σήμερα η κυπριακή εφημερίδα Πολίτης, σύμφωνα με την οποία η Κύπρος απέτυχε να υποβάλλει εγκαίρως τα έγγραφα που είχε ζητήσει το βρετανικό δικαστήριο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κλια Βασιλείου ανέφερε πως ήδη ο υπουργός Εμπορίου έχει ενημερώσει το υπουργικό συμβούλιο ότι έχει διατάξει εσωτερική έρευνα για ενδεχόμενη ολιγωρία.

Πηγές του Πολίτη αναφέρουν πάντως ότι το υπουργείο Εμπορίου θα καταβάλλει προσπάθεια για να μην χρησιμοποιηθεί στη Βρετανική αγορά το εμπορικό σήμα, αξιοποιώντας συγκεκριμένα το κοινοτικό εμπορικό σήμα, το οποίο έχει κατοχυρώσει από το 2000 η Κύπρος και το οποίο «έχει την ίδια ισχύ με το εμπορικό σήμα».

Ερωτηθείσα για τις επιπτώσεις της τελευταίας απόφασης, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η δικαστική απόφαση αφορά κυρίως τον τρόπο με τον οποίον ένας ιδιώτης κατοχυρώνει τα δικαιώματα του ως ιδιώτης για να μπορεί να εμπορεύεται χαλλούμι, αλλά υπάρχουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με την πιστοποίηση του προϊόντος ως κρατικού προϊόντος. «Εντός της μέρας θα δοθούν πολύ περισσότερες πληροφορίες διότι υπάρχουν ζητήματα που αφορούν νομικοτεχνικά σημεία που δεν θα ήταν φρόνιμο να αναφέρουμε τώρα», ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

newpost.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση