HomeHL-9Συνεχίζονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στα βαριά οχήματα

Συνεχίζονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στα βαριά οχήματα

Μεγάλη οικονομική ζημιά υπέστησαν οι ιδιοκτήτες τους – Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζονται σήμερα οι ενδελεχείς έρευνες του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για την «περίεργη» φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ σε αγροτική περιοχή της Γρα Λυγιάς στην Ιεράπετρα, μέσα σε εργοτάξιο.

Το αποτέλεσμα της πυρκαγιάς ήταν να καταστραφούν ολοσχερώς συνολικά 7 βαρέα οχήματα, φορτηγά και μηχανήματα χωματουργικών εργασιών, προκαλώντας μεγάλη οικονομική ζημιά στους ιδιοκτήτες τους.

Τα μηχανήματα βρίσκονταν στο σημείο στο πλαίσιο εργολαβίας για λογαριασμό ιδιώτη που είχαν αναλάβει οι δύο ιδιοκτήτες τους, ώστε να κατασκευαστούν θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις. Μετά το τέλος της δουλειάς, τα μηχανήματα ασφαλίστηκαν στο εργοτάξιο και οι χειριστές επέστρεψαν στις οικογένειες τους. Αργά, το βράδυ ωστόσο, εκδηλώθηκε κάτω από περίεργες και για την ώρα αδιευκρίνιστες συνθήκες η πυρκαγιά που κατέστρεψε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τα 7 από τα 8 μηχανήματα που βρίσκονταν στο σημείο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, και μολονότι η ζημιά που προκλήθηκε ήταν μεγάλη, ωστόσο κατέστη εφικτό οι φλόγες να μην επεκταθούν στα παρακείμενα θερμοκήπια και αγροικίες. Στο έργο της πυρόσβεσης συμμετείχαν πέντε πυροσβέστες που έσπευσαν με δύο πυροσβεστικά οχήματα, ενώ δύναμη παρέμεινε και στη διάρκεια της νύχτας ώστε να παρέμβει άμεσα στην περίπτωση που χρειαζόταν.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου του εμπρησμού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση