HomeHL-9Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους οι συμφοιτητές του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους οι συμφοιτητές του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ανάμεσά τους οι 7 Κρητικοί που κατηγορήθηκαν ακραία συμπεριφορά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκαν αργά το μεσημέρι της Τρίτης στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων οι καταθέσεις των οκτώ συνολικά ατόμων, ανάμεσα στα οποία και οι 7 Κρητικοί σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων που κατηγορούνταν για τις ακραίες συμπεριφορές σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Οι κατηγορίες αφορούσαν στην πρόκληση σωματικών βλαβών και την άσκηση παράνομης βίας όσο ο νεαρός σπουδαστής από το Ρέθυμνο βρισκόταν στη ζωή. Η δίωξη σε βάρος τους είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτα, μετά τα στοιχεία που είχαν προκύψει για τις δύσκολες συνθήκες που είχε βιώσει ο νεαρός και αφορούσε σε πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα. Και οι οκτώ μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η κύρια ανάκριση περατώθηκε ωστόσο διευκρινίζεται ότι δεν συνδέεται με την δικογραφία της ανθρωποκτονίας.

Ο διαχωρισμός των πλημμελημάτων από τα κακουργήματα έγινε κατόπιν σχετικού αιτήματος που είχε καταθέσει από την πρώτη στιγμή η οικογένεια του άτυχου 20χρονου.

Η δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, το οποίο δεν έχει προσωποποιηθεί, βαίνει προς την ολοκλήρωσή της.

Το θρίλερ με θύμα τον 20χρονο από το Σελί Ρεθύμνου άρχισε στις 6 Φεβρουαρίου 2015, όταν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έφυγε από το δωμάτιό του στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής. Από τότε τα ίχνη του χάθηκαν και για 35 ημέρες περίπου ολόκληρη η χώρα παρακολουθούσε την πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό του αλλά και τις μαρτυρίες για τις άγριες συνθήκες που είχε βιώσει από τους συμπατριώτες του.

Ο τραγικός επίλογος γράφτηκε όταν εντοπίστηκε η σορός του, σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από την Γαλακτοκομική Σχολή.

epiruspost.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση