HomeΚΡΗΤΗBest city awards: Διπλή βράβευση του δήμου Πλατανιά

Best city awards: Διπλή βράβευση του δήμου Πλατανιά

«Χρυσός» για τις πλατφόρμες ηλεκτρονικής διαβούλευσης – «Χάλκινος» για τα πεζοδρόμια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Χρυσό Βραβείο (Gold) στο διαγωνισμό των Best City Awards 2018 που αφορούσε τις ελληνικές πόλεις που προωθούν την καινοτομία, έλαβε ο Δήμος Πλατανιά ο οποίος διακρίθηκε στην ενότητα «Βιώσιμη Πόλη» (Liveable City) και ειδικότερα στην Κατηγορία “ΤΠΕ & Διακυβέρνηση” για το έργο του «Συμμετοχικές πλατφόρμες ηλεκτρονικής διαβούλευσης έργων και πολιτικών Δήμου Πλατανιά». Παράλληλα, ο Δήμος Πλατανιά έλαβε το Χάλκινο Βραβείο (Bronze) στην κατηγορία «Έργα ανάπλασης» για το έργο «Βελτίωση οδού-Ανάπλαση πεζοδρομίων σε τουριστικές περιοχές του Δήμου Πλατανιά».

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στο Σεράφειο Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, η Τελετή Απονομής των Best City Awards, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ, στην οποία και έδωσε το παρών, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρής, ο οποίος και παρέλαβε τα σχετικά βραβεία εκ μέρους του Δημάρχου κ. Γ. Μαλανδράκη.

kouris_bronze-21

Κατά την παραλαβή του Χρυσού Βραβείου για το έργο «Συμμετοχικές πλατφόρμες ηλεκτρονικής διαβούλευσης έργων και πολιτικών Δήμου Πλατανιά», ο κ. Γ. Κουρής ανέφερε, στο σύντομο χαιρετισμό του, ότι «το εν λόγω βραβείο μας χαροποιεί και μας τιμά ιδιαίτερα, καθώς αποτελεί μια σαφή αναγνώριση αλλά και επιβράβευση των προσπαθειών μας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Πλατανιά, που υλοποιείται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια, με απώτερο σκοπό την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Δήμου και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες αυτού, μέσα από συμμετοχικές, διαφανείς και καινοτόμες υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης». Παράλληλα, ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού για τις δύο συνολικά διακρίσεις του Δήμου στο διαγωνισμό, οι οποίες ήλθαν να προστεθούν στα αντίστοιχα βραβεία που ο Δήμος είχε λάβει – στο ίδιο διαγωνισμό– τα έτη 2016 και 2017!

Σημειώνεται ότι το Χρυσό Βραβείο καινοτομίας απονεμήθηκε σε 27 Δήμους συνολικά (μεταξύ των οποίων και ο Πλατανιάς) από τους 325 Δήμους της χώρας, ενώ σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης, την εν λόγω διάκριση έλαβαν μόλις 4 Δήμοι (Δήμος Πλατανιά, Δήμος Ηρακλείου, Δήμος Ρεθύμνου και Δήμος Χερσονήσου).

kouris_gold-3a

Με αφορμή τη σημαντική αυτή – διπλή –  διάκριση του Δήμου Πλατανιά στα Best City Awards 2018, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαλανδράκης δήλωσε τα εξής:

«Πραγματικά αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια που ο Δήμος Πλατανιά συγκαταλέγεται – για μία ακόμη χρονιά – μεταξύ των ευφυών, βιώσιμων και καινοτόμων πόλεων της χώρας μας, λαμβάνοντας δύο βραβεία για δύο πολύ σημαντικά έργα και δράσεις του Δήμου μας τα οποία αξιολογήθηκαν στις διαγωνιστικές κατηγορίες «πρότυπα έργα ανάπλασης» και «εφαρμογές ηλεκτρονικής διαβούλευσης για σημαντικές αποφάσεις και σχέδια». Τόσο το χρυσό βραβείο που λάβαμε για τις ψηφιακές υπηρεσίες συμμετοχικής διακυβέρνησης του Δήμου μας όσο και το χάλκινο  βραβείο που λάβαμε για το έργο της δημιουργίας νέων πεζοδρομίων στις τουριστικές περιοχές του Δήμου μας  μέσω του οποίου επιτύχαμε τη βελτίωση της προσβασιμότητας και την ασφαλή κίνηση των κατοίκων και επισκεπτών των τουριστικών κοινοτήτων του Πλατανιά, Κοντομαρίου και Μάλεμε, αποτελούν μια έμπρακτή απόδειξη του πολύπλευρου έργου που παράγεται στο Δήμο τα τελευταία χρόνια και το οποίο συνεχίζουμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα. Οι διαδοχικές μας βραβεύσεις , τα τελευταία έτη , αποδεικνύουν τη σοβαρότητα και την ποιότητα του έργου που επιτελείται».

Διαφήμιση
Διαφήμιση