HomeΕΛΛΑΔΑΡουβίκωνας: Στις 10 Δεκέμβρη αναλαμβάνουμε συντονισμένη δράση

Ρουβίκωνας: Στις 10 Δεκέμβρη αναλαμβάνουμε συντονισμένη δράση

Περίεργη «ανακοίνωση»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία περίεργη ανάρτηση στο facebook η αναρχική οργάνωση Ρουβίκωνας, ανακοινώνει οτι όρισαν την 10η Δεκεμβρίου ως ημέρα εκκίνησης. Ημέρα εκκίνησης δράσεων, σε συντονισμό με άλλες αντιεξουσιαστικές ομάδες ανά τον κόσμο.

Και όπως γράφουν στο διαδίκτυο «θα δράσουν με τους δικούς του όρους και ατζέντα». Τι είδους δράσεις είναι αυτές δεν διευκρινίζουν, σημειώνουν όμως ότι στην πρωτοβουλία συμμετέχουν ομάδες από την Γαλλία, την Γερμανία, το Βέλγιο, την Ιταλία ακόμα και απο την Ινδονησία και την Βραζιλία.

Γράφει η αναρχική ομάδα στο Facebook:

Μαζί με δεκάδες άλλα σχήματα από δεκάδες χώρες ορίσαμε την 10 Δεκέμβρη ως μέρα εκκίνησης. Αυτή την μέρα κάθε συνέλευση/ομάδα/οργάνωση, σύντροφοι και συντρόφισσες του ευρύτερου ελευθεριακού φάσματος, θα δράσουν με τους δικούς τους όρους, και ατζέντα. Αναλαμβάνοντας όμως από κοινού την ευθύνη για το σύνολο αυτών των δράσεων.

Ο δρόμος θα είναι μακρύς, όπως μακρύς είναι ο δρόμος της κοινωνικής απελευθέρωσης, τον στόχο που περιλαμβάνει όλους τους στόχους. Οι διαφορετικές απόψεις και ερμηνείες από πρόβλημα μπορεί να γίνουν ευκαιρία αν συνειδητοποιήσουμε ότι όπως καμία μεγάλη επανάσταση στην ιστορία δεν αντέγραψε καμιά προηγούμενή της, έτσι και αυτές που θα έρθουν θα είναι διαφορετικές. Είναι έργο των καταπιεσμένων να ορίσουν πως θα είναι και άρα είναι έργο και δικό μας, ως καταπιεσμένοι και ενεργό κομμάτι των αγώνων. Η διεθνής διάσταση της επαναστατικής πάλης είναι καθοριστικός παράγοντας για την νίκη, η παγκόσμια ελευθεριακή επαναστατική κοινότητα είναι το νευρικό της σύστημα. Καλούμε λοιπόν σε όλο τον κόσμο αναρχικά, αναρχοσυνδικαλιστικά, αναρχοκομμουνιστικά, αντιεξουσιαστικά, ελευθεριακά και αυτόνομα σχήματα, οργανώσεις και άτομα να συντονιστούν στις 10 Δεκέμβρη δρώντας και παρεμβαίνοντας στα δικά τους ζητήματα με τους τρόπους που τους ταιριάζουν, κάνοντας παράλληλα αυτή τους την κίνηση μέρος μιας διεθνούς πραγματικότητας.

Μέχρι στιγμής, και ο αριθμός αυξάνεται, στην πρωτοβουλία αυτή συντονίζονται δυνάμεις απο τις παρακάτω χώρες:

Ελλάδα , Μεξικό , Γαλλία , ΗΠΑ , Ισπανία , Αργεντινή , Γερμανία , Αλγερία , Βέλγιο , Ρουμανία , Βραζιλία, Αυστραλία , Ιταλία , Ινδονησία , Πορτογαλία , Αγγλία , Καναδά.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση