HomeHL-SportsΝικητής ο ΠΑΟΚ, 1-0 στη Λαμία

Νικητής ο ΠΑΟΚ, 1-0 στη Λαμία

Λαμία – ΠΑΟΚ 0-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 της Λαμίας στη Φθιώτιδα σε παιχνίδι για την 12η αγωνιστική της Super League.
Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε τη νίκη με το γκολ του Βαρέλα στο 54’, ενώ οι Θεσσαλονικείς αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες από το 63’ λόγω αποβολής του Κάνιας με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Η Λαμία έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο. Το συγκρότημα του Μάκη Χάβου μπήκε με περισσότερη ενέργεια και με δυναμισμό στο ματς, κατάφερε να αποδιοργανώσει τους «ασπρόμαυρους», που είχαν μία πολύ καλή στιγμή με τον Πρίγιοβιτς στο 23’.
Το πρώτο 45λεπτο «σημαδεύτηκε» από ένα σοβαρό διαιτητικό λάθος εις βάρος της Λαμίας. Στο 11΄ το δυνατό σουτ του Επστάιν βρήκε στο απλωμένο και υψωμένο χέρι του Βιεϊρίνια, με τον Πειραιώτη ρέφερι, Αλέξανδρο Τσαμούρη, να μην καταλογίζει το πέναλτι αν και ήταν πολύ κοντά στη φάση.

Οι Φθιώτες στάθηκαν άτυχοι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν μετά το απευθείας φάουλ του Μπερτόλιο, ο Πασχαλάκης αρχικά κι εν συνεχεία το αριστερό δοκάρι δεν τους επέτρεψαν να μπουν προηγούμενοι στ΄ αποδυτήρια.

Το ματς… άνοιξε για τα καλά στο β΄ μέρος, με τους Θεσσαλονικείς να χάνουν μεγάλη ευκαιρία στο 48΄, με την κεφαλιά του εντελώς αμαρκάριστου Πρίγιοβιτς να μπλοκάρει ο Σαράνοφ.

Η «απάντηση» της Λαμίας ήρθε τρία λεπτά μετά, όταν Επστάιν και Μπαράλες έφυγαν… στην πλάτη της άμυνας του «Δικεφάλου», αλλά ο Γερμανός αντί να «σερβίρει» στο συμπαίκτη του που ήταν μόνος του προτίμησε να σουτάρει με το αριστερό και να διώξει με τα πόδια ο Πασχαλάκης.

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να είναι ιδιαίτερα πιεστικός άνοιξε το σκορ στο 54΄ με τον Βαρέλα, που νίκησε κατά κράτος τον Μπαράλες στη μεταξύ τους μονομαχία.

Η ομάδα του Λουτσέσκου έμεινε με 10 παίκτες από το 64΄, μετά την αποβολή του Κάνιας με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ωστόσο, με τις αλλαγές που έκανε ο Ρουμάνος κατάφερε να «θωρακίσει» τη μεσοαμυντική της γραμμή και δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα.

Θα μπορούσε, μάλιστα, να είχε αποβάλλει εντελώς το άγχος στο 83ο λεπτό, αλλά και πάλι ο Σαράνοφ έδωσε την εστία του στο τετ-α-τετ με τον Λημνιό.

 Γκολ: 54′ Βαρέλα
Κίτρινες κάρτες: Μπαράλες – Κάνιας, Βαρέλα

Κόκκινες κάρτες:
 63′ Κάνιας

Λαμία:
 Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Ασίγκμπα (68′ Ρόμανιτς), Επστάιν (85′ Μαστούρ), Δημούτσος, Μπερτόλιο, Μπλάζιτς (75′ Βάντερσον), Μπαράλες, Καραμάνος.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας, Μπίσεσβαρ (53′ Ουάρντα), Πέλκας  (72′ Άκπομ), Λημνιός, Πρίγιοβιτς (64′ Βέρνμπλουμ).
Διαφήμιση
Διαφήμιση