HomeHL-GreeceΣτην ανακρίτρια ο ενεχυροδανειστής -Στα «μαχαίρια» με τον Τούρκο «συναρχηγό»

Στην ανακρίτρια ο ενεχυροδανειστής -Στα «μαχαίρια» με τον Τούρκο «συναρχηγό»

Τι αναφέρει στο πολυσέλιδο υπόμνημα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου πέρασε λίγο μετά τις 11:30 ο γνωστός ενεχυροδανειστής, ο οποίος λίγο νωρίτερα μέσω των συνηγόρων του είχε παραδώσει πολυσέλιδο υπόμνημα στα χέρια της δικαστικής λειτουργού με όλες τις θέσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστηρίζει ότι έκανε καθόλα νόμιμες συναλλαγές, καθόλα νόμιμες εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία, για τις οποίες δεν οφείλει φόρους και δασμούς στο ελληνικό κράτος καθώς δεν πρόκειται για ενδοκοινοτικές εξαγωγές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να πει ότι τα τελευταία δύο χρόνια είχε κάνει νόμιμες εξαγωγές 30 εκατ. ευρώ, και πως δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό σε ό,τι αφορά το χυτήριο στην οδό Στουρνάρη, το οποίο είναι και στο όνομά του.

Στο πλευρό του ενεχυροδανειστή βρίσκονται αρκετοί υπάλληλοί του, οι οποίοι έχουν έρθει από νωρίς στα δικαστήρια, με έκδηλη την αγωνία στο πρόσωπό τους, για το εργασιακό τους μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι από το Σάββατο βγήκαν τα… μαχαίρια μεταξύ του ενεχυροδανειστή και του Τούρκου συγκατηγορούμενού του, ο οποίος έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέος.

Με αίτημά του προς την ανακρίτρια, ο ενεχυροδανειστής ζήτησε την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον Τούρκο, συριακής καταγωγής, στρέφοντας τα βέλη εναντίον του συγκατηγορουμένου του.

«Δεν φέρω καμία ευθύνη αν αυτός θέλησε να κάνει παρανομίες» υπογραμμίζει ο κατηγορούμενος ενεχυροδανειστής αναφερόμενος στον Τούρκο με τον οποίο, όπως λέει, συνεργάστηκε στο πλαίσιο νόμιμων εξαγωγών χρυσού «χρησιμοποιώντας τον σε διεκπεραιωτικές κυρίως δουλειές». «Το συγκεκριμένο πρόσωπο και οι συνεργάτες του, οι οποίοι όμως δεν είναι και δικοί μου δεν έχουν καμία σχέση με την επαγγελματική μου δραστηριότητα», τονίζει ακόμη στο αίτημά του.

Η απάντηση ήρθε γρήγορα από τον Τούρκο, ο οποίος προειδοποίησε τον ενεχυροδανειστή με εκπλήξεις.

«Οι εις βάρος μου υπαινιγμοί, πέραν του ότι βρίθουν ανακριβειών είναι και αφελείς και πράξεις απελπισίας. Τελειώνω με μία φράση: Κάλλιον το σιγάν, του λαλείν. Τον περιμένουν εκπλήξεις. Θα ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε διαδικαστικό του αίτημα», φέρεται να απάντησε, μέσω προσώπου του περιβάλλοντος του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύντομη απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας, ο Τούρκος αρνήθηκε την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη και «έδειξε» τον γνωστό ενεχυροδανειστή.

«Εκτελούσα τις εντολές του αφεντικού μου» φέρεται να είπε και ισχυρίστηκε ότι είναι νόμιμος υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, στην Πατησίων και ασφαλισμένος στο ΙΚΑ στο κομμάτι της εκτίμησης ρολογιών.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση