HomeHL-9Επενδύσεις 500 εκατ. για την έρευνα υδρογονανθράκων

Επενδύσεις 500 εκατ. για την έρευνα υδρογονανθράκων

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η κύρωση των συμβάσεων για την Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε 500 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ύψος των επενδύσεων που έχουν δεσμευθεί να υλοποιήσουν, στη φάση της έρευνας για υδρογονάνθρακες, οι εταιρείες στις οποίες έχουν γίνει μέχρι στιγμής οι παραχωρήσεις των θαλάσσιων και χερσαίων περιοχών στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), Γιάννη Μπασιά.

Μιλώντας στο φόρουμ της Ανατολικής Μεσογείου για την ενεργειακή νομοθεσία που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο πρόεδρος της ΕΔΕΥ σημείωσε ότι οι δεσμεύσεις αυτές περιγράφονται στις συμβάσεις για την 7ετή ή 8ετή ερευνητική περίοδο.

Είπε επιπλέον ότι οι συμβάσεις αυτές κυρώνονται από τη Βουλή, ενώ δεν απέκλεισε επιχειρηματικές συμφωνίες για είσοδο ή αποχώρηση εταιρειών από τις ερευνητικές κοινοπραξίες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Ανέφερε εξάλλου πως, δεδομένου ότι αναπτύσσεται ακόμη η τεχνολογία για γεωτρήσεις σε μεγάλη βάθη, όπως στο Ιόνιο και το Κρητικό πέλαγος, η χώρα μας θα γίνει εργαστήριο για την νέα αυτή τεχνολογία.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η κύρωση από τη Βουλή των συμβάσεων που υπεγράφησαν πρόσφατα για την παραχώρηση θαλάσσιων περιοχών στο Ιόνιο (Κοινοπραξία ΕΛΠΕ – REPSOL), Δυτικά και Βορειοδυτικά της Κρήτης (Κοινοπραξία Total, ExxonMobil και ΕΛΠΕ) καθώς και στο «μπλοκ 10» (ΕΛΠΕ).

naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση